![]() |
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
Zeytin ve mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER 2bardak pirinç, 2adet soğan, 5adet mantar, 10adet siyah zeytin, 50gr margarin, 2kaşık sıvıyağ, maydanoz, su, tuz HAZIRLANIŞI Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün Margarini eritip pirinci kavurun Sıcak suyunu, tuzunu katarak kısık ateşte pişmeye bırakın Bir tava içinde az yağda piyaz olarak doğradığız soğanı kavurun ince doğradığınız mantarı ilave edin Soteleyin En sona çekirdeği çıkarılmış zeytin ekleyin Gerekiyorsa tuz serpin Demlenen pilavı servis tabağına alıp üzerine mantarlı karışımı dökün Tabağın çevresini maydanoz ile süsleyin |
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK Malzemeler 3 adet tavuk budu 1 su bardağı su 2 adet soğan Doğranmış taze zencefil 2 diş sarımsak 4 tane etli kırmızı biber 1.5 çay fincanı sıvı yağ 8 adet yeşil kakule 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı dövülmüş kuru kırmızı çili biberi Tuz, karabiber GARNİTÜR İÇİN Taze kişniş ve nane KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ Yağın yansını geniş bir tencerede ısıtın. Kakuleyi ilave edip 1 dakika kadar kavurun. Pul biber ve hazırladığınız kırmızı biberli karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk budarını ve çili biberlerini ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğanı ortadan ikiye bölün. Zencefili temizleyin. 2 adet kırmızı biberin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince şerider halinde kesin. Soğan, zencefil, kırmızı biber, sarımsak ve 1 su bardağı suyu blenderda karıştırın.Kalan kırmızı etli biberleri finn ya da elektrikli ızgarada 5 dakika kadar iki taraflı olarak közleyim Kabuğunu soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kalın şerider halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Taze kişniş ve nane ile süsleyerek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.