Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayburt, resimli, yemekleri

Bayburt Yemekleri Resimli

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayburt Yemekleri Resimli




Bayburt yemekleri resimli



Kullanılan Malzemeler:

1 su bardağı süt veya yoğurt

1 su bardağı su

1 su bardağı Tereyağı

3 adet yumurta

250 gr Kavrulmuş fındık

3 su bardağı süt

2 su bardağı Toz şeker

1 çay kaşığı karbonat

yeterince un

Hazırlanışı:

Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır Üzerine un ilave edilerek baklava hamurugibi hamur yapılır Hamur 14-15 parçaya ayrılıp 15 dakika kadar dinlendirilir, ince olarak açılan yufkalar yağlanmış tepsiye teker teker dizilir Her üç dört yufka arasına dövülmüş fındık serpilir Bu şekilde bütün hamur bitinceye kadar yufkalar açılıp tepsiye serilir Yufkaların açılması tamamlandıktan sonra istenilen şekilde kesilip üzerine biraz tereyağı dökülür ve orta sıcaklıkta fırında hamur pembe renk alıncaya kadar pişirilir Kızarmış börek fırından çıktıktan sonra, pişirilmiş süt üzerine şeker ilave edilerek tadı ayarlandıktan sonra elde edilen süt şerbeti ılık olarak üzerine dökülür

Sunum : Süt şerbeti döküldükten sonra börek bekletilmeden ılık olarak servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla

Bayburt Yemekleri Resimli

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayburt Yemekleri Resimli




Ekşili Dolma



Üzüm yapraklarına karışımlı et sarılan bu dolmanın içine biraz "Ekşi Pestil" katılarak doldurulur

Not: "Ekşili Dolma", diğer dolmalara nazaran uzun ve büyükçe olduğundan "İri Dolma" diye de anılır


Alıntı Yaparak Cevapla

Bayburt Yemekleri Resimli

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayburt Yemekleri Resimli




AYRANLI ÇORBA (Bayburt)



MALZEMELER

1 kilo ayran

1 su bardağı haşlanmış mısır

1 su bardağı haşlanmış yarma

1 tutam dargun veya aşotu

4 kaşık un

tuz

YAPILIŞI

Derin bir tencereye haşlanmış mısır ve yarmaları koyun, 4 su bardağı su koyun kaynatın,4 kaşık unu mikser veya elde çırpın,tencereye ilave ederek kaynatın,ayranı dökün karıştırın kaynamadan ateşten indirin Dargın veya aşotu dökerek servis yapın Arzu ederseniz içine sade kıymadan küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapın






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.