![]() |
Bayburt Yemekleri Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayburt Yemekleri ResimliBayburt yemekleri resimli ![]() Kullanılan Malzemeler: 1 su bardağı süt veya yoğurt 1 su bardağı su 1 su bardağı Tereyağı 3 adet yumurta 250 gr ![]() 3 su bardağı süt 2 su bardağı Toz şeker 1 çay kaşığı karbonat yeterince un Hazırlanışı: Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sunum : Süt şerbeti döküldükten sonra börek bekletilmeden ılık olarak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayburt Yemekleri Resimli |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayburt Yemekleri ResimliEkşili Dolma ![]() Üzüm yapraklarına karışımlı et sarılan bu dolmanın içine biraz "Ekşi Pestil" katılarak doldurulur Not: "Ekşili Dolma", diğer dolmalara nazaran uzun ve büyükçe olduğundan "İri Dolma" diye de anılır |
![]() |
![]() |
![]() |
Bayburt Yemekleri Resimli |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayburt Yemekleri ResimliAYRANLI ÇORBA (Bayburt) ![]() MALZEMELER 1 kilo ayran 1 su bardağı haşlanmış mısır 1 su bardağı haşlanmış yarma 1 tutam dargun veya aşotu 4 kaşık un tuz YAPILIŞI Derin bir tencereye haşlanmış mısır ve yarmaları koyun, 4 su bardağı su koyun kaynatın,4 kaşık unu mikser veya elde çırpın,tencereye ilave ederek kaynatın,ayranı dökün karıştırın kaynamadan ateşten indirin Dargın veya aşotu dökerek servis yapın Arzu ederseniz içine sade kıymadan küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapın |
![]() |
![]() |
|