ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayburt Yemekleri Resimli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930569)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:29 PM

Bayburt Yemekleri Resimli
 

Bayburt yemekleri resimli

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kullanılan Malzemeler:

1 su bardağı süt veya yoğurt

1 su bardağı su

1 su bardağı Tereyağı

3 adet yumurta

250 gr. Kavrulmuş fındık

3 su bardağı süt

2 su bardağı Toz şeker

1 çay kaşığı karbonat

yeterince un

Hazırlanışı:

Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır. Üzerine un ilave edilerek baklava hamurugibi hamur yapılır. Hamur 14-15 parçaya ayrılıp 15 dakika kadar dinlendirilir, ince olarak açılan yufkalar yağlanmış tepsiye teker teker dizilir. Her üç dört yufka arasına dövülmüş fındık serpilir. Bu şekilde bütün hamur bitinceye kadar yufkalar açılıp tepsiye serilir. Yufkaların açılması tamamlandıktan sonra istenilen şekilde kesilip üzerine biraz tereyağı dökülür ve orta sıcaklıkta fırında hamur pembe renk alıncaya kadar pişirilir. Kızarmış börek fırından çıktıktan sonra, pişirilmiş süt üzerine şeker ilave edilerek tadı ayarlandıktan sonra elde edilen süt şerbeti ılık olarak üzerine dökülür.

Sunum : Süt şerbeti döküldükten sonra börek bekletilmeden ılık olarak servis yapılır.



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:29 PM

Bayburt Yemekleri Resimli
 

Ekşili Dolma

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Üzüm yapraklarına karışımlı et sarılan bu dolmanın içine biraz "Ekşi Pestil" katılarak doldurulur

Not: "Ekşili Dolma", diğer dolmalara nazaran uzun ve büyükçe olduğundan "İri Dolma" diye de anılır


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:29 PM

Bayburt Yemekleri Resimli
 

AYRANLI ÇORBA (Bayburt)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER

1 kilo ayran

1 su bardağı haşlanmış mısır

1 su bardağı haşlanmış yarma

1 tutam dargun veya aşotu

4 kaşık un

tuz

YAPILIŞI

Derin bir tencereye haşlanmış mısır ve yarmaları koyun, 4 su bardağı su koyun kaynatın,4 kaşık unu mikser veya elde çırpın,tencereye ilave ederek kaynatın,ayranı dökün karıştırın kaynamadan ateşten indirin Dargın veya aşotu dökerek servis yapın Arzu ederseniz içine sade kıymadan küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapın







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.