Ankara Kebabi - Ankara'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Kebabi - Ankara'dan Yemek TarifleriANKARA KEBABI MALZEME: Cilav (İran pirinci) Yarım su bardağı Margarin 4 çorba kaşığı Tereyağı 2,5 çorba kaşığı Dereotu Yarım demet Kuzu eti 300 gr Karabiber Su Yeterince Tuz Milföy hamuru 1 adet (büyük) Yumurta sarısı 1 adet Kaşar peynir rendesi 2 çorba kaşığı YAPILIŞI: Geniş bir tavada 4 çorba kaşığı margarini eritin Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız kuzu etini ilave edin İyice kavurduktan sonra ince kıyılmış yarım demet dereotu ve yeterince tuz ekleyin Ayrı bir tencerede 2,5 çorba kaşığı tereyağını eritin Bol suyla yıkayıp, suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin Yeterince su ilave edin Ağır ateşte pişirin Ateşten aldıktan sonra et ile pilavı karıştırın Sonra büyük bir milföy hamurunun içine yayın Kenarlarını sıkıca kapatın Üzerine yumurtanın sarısını sürün Kaşar peyniri rendesini serpin Orta ısı fırında kaşar peyniri eriyene dek pişirin Sıcak servis yapın![]() |
|
|
|