Entekke Böreği - Ankara'dan Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Entekke Böreği - Ankara'dan Yemek TarifleriENTEKKE BÖREĞİ MALZEME: Un 1 kg Yumurta 1 adet Süt 1/2 su bardağı Kıyma 1/2 kg Hamur mayası Yeteri kadar Maydanoz 1/2 demet Yoğurt 3 çorba kaşığı Biber 1 tatlı kaşığı Margarin 1/2 paket Tuz Yeteri kadar Sıvıyağ 1 fincan YAPILIŞI: Maya ılık süt içinde eritilir Un, yoğurt, margarin, sıvı yağ, yumurta, mayave tuz ile karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, iyice yoğrulur, mayalanıncaya kadar bekletilir Kıyma kuru kuru kavrulur, sulanınca bırakılır, ince kıyılmış maydanoz, tuz, biber konur Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, mermere un serpilir, hamur üzerinde yassıtılır Arasına kıyma konup kenarları yapıştırılır Kızgın yağda tava sallanarak pişirilir |
|