Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav TarifiOsmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi Malzemeler: • 2 adet lüfer balığı (içi temizlenmiş) • 250 gr pirinç • 1 adet soğan • 1 adet limon • Yarım demet dereotu • Defneyaprağı • 100 gr tereyağı • 2 adet çubuk tarçın • 4 tatlı kaşığı tuz • Karabiber Yapılışı: 1 Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin![]() 2 Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın![]() 3 Demet otunu ince ince kıyın![]() 4 Soğanı ince icnce doğrayın![]() 5 Pirinci süzün![]() 6 Balıkları yıkayın![]() 7 Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun![]() 8 Karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip 2 dk kavurduktan sonra dereotu da ilave edin![]() 9 Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin![]() 10 Tam olarak suyunu çekmedin geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin![]() 11 Defneyapraklarını ve limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın![]() 12 Önceden200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin![]() |
|
|
|