ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930447)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:50 PM

Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi
 

Osmanlı Mutfağı Lüferli Pilav Tarifi

Malzemeler:

• 2 adet lüfer balığı (içi temizlenmiş)

• 250 gr pirinç

• 1 adet soğan

• 1 adet limon

• Yarım demet dereotu

• Defneyaprağı

• 100 gr tereyağı

• 2 adet çubuk tarçın

• 4 tatlı kaşığı tuz

• Karabiber

Yapılışı:

1. Pirinci ıslayıp 2 kaşık tuz ilave edip yarım saat bekletin.

2. Limonun kabuklarını soyup halka halka doğrayın.

3. Demet otunu ince ince kıyın.

4. Soğanı ince icnce doğrayın.

5. Pirinci süzün.

6. Balıkları yıkayın.

7. Geniş bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun, ardından pirinci ilave edin ve kavurun.

8. Karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz ve tarçını ilave edip 2 dk kavurduktan sonra dereotu da ilave edin.

9. Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip kabarcıklar oluşuncaya kadar pişirin.

10. Tam olarak suyunu çekmedin geniş fırın kabına dökün, lüfer balığını da yerleştirip yanlamasına yerleştirin.

11. Defneyapraklarını ve limon halkalarını da ilave edin ve üstünü alüminyum folyo ile kapatıp hava alabilecek şekilde kapatın.

12. Önceden200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.