10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Çorbası - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri
HAMUR ÇORBASI
MALZEME:
Nohut 1/2 su bardağı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Tavuk göğüs eti 150 gr
Karabiber Taze çekilmiş
Tavuk suyu 8 su bardağı
Katı yağ 2 çorba kaşığı
Un 4/5 su bardağı
Tuz
Su 3 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Hamuru bir gece önceden hazırlayıp, kurumaya bırakın Bunun için unu tuz ve su ile karıştırıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz dokulu bir hamur hazırlayın Oklava ile yufka inceliğinde açın Temiz bir bez üzerine serip, kurumaya bırakın Nohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın Nohutları bir tencereye doldurun, üzerini 2 parmak aşacak kadar su koyun Tuzunu katıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün Tavuk etlerini bir tencereye koyup, üzerlerine suyu ekleyin Tuzunu katıp, köpüğünü alarak yaklaşık 30 dakika haşlayın Suyun içinden çıkarıp didikleyin Kuruyan hamurları elinizle kopararak ufalayın Tavuk suyunu tekrar ,kaynatıp, tuzunu ayarlayın Hamurları, tavuk etlerini ve nohutu katıp, koyu kıvamlı bir çorba oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Bir tavada yağı ve salçayı birlikte kızdırın Çorbayı ateşten alıp üzerine salçalı yağı gezdirin Karabiberi serperek servis yapın
|
|
|