![]() |
Hamur Çorbası - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri
HAMUR ÇORBASI MALZEME: Nohut 1/2 su bardağı Domates salçası 2 çorba kaşığı Tavuk göğüs eti 150 gr. Karabiber Taze çekilmiş Tavuk suyu 8 su bardağı Katı yağ 2 çorba kaşığı Un 4/5 su bardağı Tuz Su 3 çorba kaşığı YAPILIŞI: Hamuru bir gece önceden hazırlayıp, kurumaya bırakın. Bunun için unu tuz ve su ile karıştırıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz dokulu bir hamur hazırlayın. Oklava ile yufka inceliğinde açın. Temiz bir bez üzerine serip, kurumaya bırakın. Nohutu bir gece öncesinden (ya da en az 6 saat önce) bol soğuk su ile ıslatarak şişmeye bırakın. Nohutları bir tencereye doldurun, üzerini 2 parmak aşacak kadar su koyun. Tuzunu katıp, yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün. Tavuk etlerini bir tencereye koyup, üzerlerine suyu ekleyin. Tuzunu katıp, köpüğünü alarak yaklaşık 30 dakika haşlayın. Suyun içinden çıkarıp didikleyin. Kuruyan hamurları elinizle kopararak ufalayın. Tavuk suyunu tekrar ,kaynatıp, tuzunu ayarlayın. Hamurları, tavuk etlerini ve nohutu katıp, koyu kıvamlı bir çorba oluncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bir tavada yağı ve salçayı birlikte kızdırın. Çorbayı ateşten alıp üzerine salçalı yağı gezdirin. Karabiberi serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.