Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çerkez, ordudan, tarifi, tavuğu

Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi




Ordudan Çerkez Tavuğu:

Bir tavuk için 400 gr ceviz içi, üç dilim bayat ekmek, bir demet maydanoz, yeteri kadar kırmızı biber ve karabiber ile tuz alınır

Ceviz içi et makinesinden geçirilir ya da havanda kıyma iriliğindeki parçalar halinde dövülür 10 dk suda ıslatılmış olan ekmek içinin yarısı kırmızı biberle birlikte ceviz içine karıştırılır Bir kez daha makineden geçirilir Kalan ekmekler ve malzeme bir kez daha makineden geçirilir Bir kapta çırpma teliyle karıştırılarak tavuk suyu iyice yedirilir Boza kıvamına getirilir Haşlanmış tavuğun etleri parçalanarak sofraya konacak tabağa dizilir Üzerine tuz ve karabiber serpilir Üzerleri hazırlanan boza kıvamındaki ceviz salçasıyla örtülür Kalan yağ kızdırılarak üzerine gezdirilir Maydanozla süslenir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.