ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930148)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:40 AM

Ordudan Çerkez Tavuğu Tarifi
 

Ordudan Çerkez Tavuğu:

Bir tavuk için 400 gr ceviz içi, üç dilim bayat ekmek, bir demet maydanoz, yeteri kadar kırmızı biber ve karabiber ile tuz alınır.

Ceviz içi et makinesinden geçirilir ya da havanda kıyma iriliğindeki parçalar halinde dövülür. 10 dk suda ıslatılmış olan ekmek içinin yarısı kırmızı biberle birlikte ceviz içine karıştırılır. Bir kez daha makineden geçirilir. Kalan ekmekler ve malzeme bir kez daha makineden geçirilir. Bir kapta çırpma teliyle karıştırılarak tavuk suyu iyice yedirilir. Boza kıvamına getirilir. Haşlanmış tavuğun etleri parçalanarak sofraya konacak tabağa dizilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Üzerleri hazırlanan boza kıvamındaki ceviz salçasıyla örtülür. Kalan yağ kızdırılarak üzerine gezdirilir. Maydanozla süslenir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.