Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kayseri, mantısı

Kayseri Mantısı

Eski 07-04-2007   #1
puslu

Kayseri Mantısı

İçindekilerMiktarı

Un 3 su bardağı
Yumurta 2 adetı
Tuz 1 çay kaşığı
Su 2 kahve fincanı
Zeytin yağı 1 çorba kaşığı
Az yağlı kıyma 400 gr
Maydonoz 1/2 demet
Soğan 2 adet
Yoğurt 500 gr
Tereyağı 4 çorba kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Karabiber

yeterince Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Tuz, su, yumurta ve zeytinyağını ekleyerek sert bir hamur yoğurun
Soğanları ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın Bir kabın içinde soğan, maydanoz ve kıymayı yoğurun biraz tuz ve karabiberi de ekleyerek iç malzemeyi hazırlayın Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya bölerek 20 dakika dinlendirin hamurları unlu zeminde ince yufka şeklinde açın küçük kareler halinde kesin Her bir kare hamurun üzerine iç malzemeden yerleştirip çapraz uçlarını birleştirin Bu şekilde hazırladığınız mantıları kaynar suda 15-20 dakika haşlayın Servis yaparken kevgirle tabağa alın ve üzerine yoğurt dökün
Tereyağını bir tavada kızdırıp kırmızı toz biberi ilave edin Hazırladığınız sosu yoğurtlu mantının üzerine döküp hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-04-2007   #2
Ergenekon

Unsuz bişey tarif etseniz, hamur açmak zor oluyor :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-04-2007   #3
[KAPLAN]

Bu sene Kayserili bir arkadaş, bize büyük bir tencere mantı yapmıştı Tencerede yemek bırakmamak için oldukça çabalamıştık, bu sırada midesiz yaşamın olup olmadığını test etme imkanı bulan arkadaşlar da olmuştu Gerçekten oldukça ağır bir yemek, ancak lezzetinden şüpheniz olmasın

Eline sağlık Puslu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-04-2007   #4
angelesdream

bir kaşığa kırk mantı sığdırmak lazımdı sanırımolacak boş vaktin acacaksın mantını:)çok güzelteşekkürler puslu
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-04-2007   #5
pesimistt

bn kayseriliymeğer birgün yolunuz kayseriye düşerse,sakın yemedn geçmeyn dermgerçktn çok güzel :)) tşkler puslu
Rüyalarıma gel
Umutlarıma gel
Süsle yine

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-04-2007   #6
TEMUR38

evet kendileri en sevdiğim yemeklerden biri gerçekten süper bişi üstüne sarımsaklı yoğurt ve sumakla yorumsuz :)
:43:43BLACKROSE <3
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-07-2007   #7
bukettt

ya bende bi kayseriliyim ama sarımsaklı yoğurt iğrenç nefret ederimama muhteşem bi lezzet bayılacaksınıztawsiye edilir
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-10-2007   #8
TEMUR38

eh ne diim lezzetten anlamıosan :pp
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-10-2007   #9
bukettt

arkadaşım damak farkı ben sewmio olabilir ama seni neden bu kadar kastı cnm
senin zewkindir o ama ben sewmiorum oke

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-10-2007   #10
TEMUR38

eh canım öle olsn sen öğlen sıcağında yee o mantıyı bi gez bakalım burda bak o yoğurt hafifletir mantıyı bide öyle düşün Toplum içindede gezmessen sorun yok :pp
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2007   #11
bukettt

:)kim dio hafiflettiğinibi knıt sunabilir misin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2007   #12
puslu

Yapmayın Arkadaşlar biriniz yoğurtlu ve sarımsaklı yesin biriniz sade yesin:)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2007   #13
TEMUR38

ya ne biliim öle derler hem ne uzatıon ya illa zıt olacan ya bana :)) okuldada böleydin sen nese nası yiyosan yee banane :))
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2007   #14
bukettt

Alıntı:
TEMUR38 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
ya ne biliim öle derler hem ne uzatıon ya illa zıt olacan ya bana :)) okuldada böleydin sen nese nası yiyosan yee banane :))
başta böle deseydinyaya ne demessin hep öleydim ben hayattaki en büyük amacım sana zıt olmak zatennese ya ye yoğrdunu oturha bide milletin dediğine göre hareket etme cnm benimöle derlermiş çok güldümbak:))))))))

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-12-2007   #15
pesimistt

çok uzatmışınız valla km nası yemek isterse öle yesn walla bnde kayseriliym bn yoğurt da dökerm sumak da dökerm nane de dökermama kimisi naneli sewmez bana göre bambaşka bir tat katarher neyse bırakn km nasıl yerse yesn siz arkadaşsınızufacık bişey yüzündn arkaşlığınızdan da olacaksınız
Rüyalarıma gel
Umutlarıma gel
Süsle yine

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com