Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adasının, karayip, kültürü, yiyecek

Karayip Adasının Yiyecek Kültürü

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karayip Adasının Yiyecek Kültürü




Karayip Adasının Yiyecek Kültürü



Genelde Afrika, İspanya, Çin ve Hindistan mutfağından etkilenmiş olan Karayipler, özellikle baharat konusunda oldukça zengindir Et yemekleri genelde bol miktarda sebze ve baharatla beraber pişirilirler Jamaika’nın kızarmış tavuğu ve Barbados’un kızarmış uçan balığı önemli et yemeklerindendir Etin yanına deniz ürünleri, buharla pişirilmiş bezelye ve fasülye gibi sebzeler konulur Roti isimli bol miktarda köri ve çeşitli baharatlar içeren ekmekler yapılır Kulkas yaprağı, bamya, pirinç ve bazen de yengeç konularak yapılan; Trinidad ve Tobago Adaları’nın meşhur yemeği callaloo çorbası da Karayipler’in önemli lezzetlerinden biridir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.