![]() |
O'nu Öğretmediler [ Şiir ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O'nu Öğretmediler [ Şiir ]O'nu Öğretmediler [ Şiir ] Hakkında O'nu Öğretmediler [ Şiir ] ONU ÖĞRETMEDİLER Bu ülkenin okullarında çok şey öğrendim ![]() ![]() ![]() Eklembacaklıları bile! Solon'un kanunları için, kaç gecemi feda ettim ![]() ![]() ![]() Ve kilolarca kitabın seneler süren hamallığı ![]() ![]() ![]() Hesapta eğittiler bizi ![]() Ama eğemediler ![]() *** Yıllar geçti ![]() ![]() ![]() Çok şeyin hesabını yaptım inceden inceye ![]() ![]() ![]() Sinüsler, polinomlar hiç işime yaramadı ![]() Ben birşeyler arıyordum ![]() Gerçeği arıyordum ![]() Gerçek O'ndan ibaretti ![]() O'nu öğretmediler ![]() *** Sonra ![]() ![]() ![]() Bir aydınlık ![]() ![]() ![]() Bindörtyüzküsur sene evvel ![]() Buldum ![]() Gerçek sevgilinin sevgilisi ![]() ![]() ![]() Birden ![]() ![]() ![]() Bir cesaret, bir cesaret ![]() ![]() ![]() Dedim ki kendime; "O'nun çektiği sıkıntının bir zerresine katlansak, dünya dize gelir ![]() ![]() ![]() *** Ve sonra ![]() ![]() ![]() Ya Allah, Bismillah ![]() ![]() ![]() O'nun sevdasına tutunup çıktık meydana ![]() Biz kaç asırdır hep galip başlamışız mücadeleye ![]() ![]() ![]() Şuurumuzun hakim edasından korkmuşlar meğer ![]() ![]() ![]() *** O'nu öğretmediler ![]() ![]() ![]() İnsanların Efendisinden, bahsetmediler hiç, bu ülkenin okullarında ![]() ![]() ![]() Ama öğrendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|