![]() |
O'nu Öğretmediler [ Şiir ]
O'nu Öğretmediler [ Şiir ] Hakkında O'nu Öğretmediler [ Şiir ] ONU ÖĞRETMEDİLER Bu ülkenin okullarında çok şey öğrendim... Eklembacaklıları bile! Solon'un kanunları için, kaç gecemi feda ettim... Ve kilolarca kitabın seneler süren hamallığı... Hesapta eğittiler bizi. Ama eğemediler. *** Yıllar geçti... Çok şeyin hesabını yaptım inceden inceye... Sinüsler, polinomlar hiç işime yaramadı. Ben birşeyler arıyordum. Gerçeği arıyordum. Gerçek O'ndan ibaretti. O'nu öğretmediler. *** Sonra... Bir aydınlık... Bindörtyüzküsur sene evvel. Buldum. Gerçek sevgilinin sevgilisi... Birden... Bir cesaret, bir cesaret... Dedim ki kendime; "O'nun çektiği sıkıntının bir zerresine katlansak, dünya dize gelir..." *** Ve sonra... Ya Allah, Bismillah... O'nun sevdasına tutunup çıktık meydana. Biz kaç asırdır hep galip başlamışız mücadeleye... Şuurumuzun hakim edasından korkmuşlar meğer... *** O'nu öğretmediler... İnsanların Efendisinden, bahsetmediler hiç, bu ülkenin okullarında... Ama öğrendim... Geçte olsa azda olsa öğrendim şimdi O'ndan tek şey istiyorum ''şefaat ya resulullah'' |