Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, paprikalı, tavuk

Paprikalı Tavuk Budu

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paprikalı Tavuk Budu



MALZEMELER
  • 800 gram tavuk budu (veya piliç baget)
  • 90 gram arpacık soğanı
  • Paprika
  • Un
  • Sebze suyu
  • Elma sirkesi
  • Defneyaprağı
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz

HAZIRLANIŞI
  • Tavuk budunu (veya baget) un ve paprika karışımına bulayın Tavuk butlarını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağı ile tavada 5-6 dakika soteleyip tuz ile tatlandırın
  • Tavadan tavuk butlarını alın Sote işlemi yaptığınız tavayı temizleyin Aynı tavaya tekrar 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı paprika aktarın Yarım su bardağı elma sirkesi ve yarım kepçe sebze suyu ile un ve paprika karışımını sulandırın
  • Tereyağı ya da sıvıyağ sürdüğünüz ısıya dayanıklı fırın kabına iki parçaya kestiğiniz arpacıksoğanı ve tavuk budunu (veya piliç baget) yerleştirin Fırın kabının içine hazırladığınız paprikalı ve unlu sosu süzerek ekleyin Fırın kabının üzerini suyla nemlendirilmiş yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile iyice kapatın
  • Tavuk butlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin Fırın kabını fırından çıkarttıktan sonra paprikalı tavuk budunu servis edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.