 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
10-11-2012 10:10 PM |
Paprikalı Tavuk Budu
MALZEMELER
- 800 gram tavuk budu (veya piliç baget)
- 90 gram arpacık soğanı
- Paprika
- Un
- Sebze suyu
- Elma sirkesi
- Defneyaprağı
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Tavuk budunu (veya baget) un ve paprika karışımına bulayın. Tavuk butlarını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağı ile tavada 5-6 dakika soteleyip tuz ile tatlandırın.
- Tavadan tavuk butlarını alın. Sote işlemi yaptığınız tavayı temizleyin. Aynı tavaya tekrar 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı paprika aktarın. Yarım su bardağı elma sirkesi ve yarım kepçe sebze suyu ile un ve paprika karışımını sulandırın.
- Tereyağı ya da sıvıyağ sürdüğünüz ısıya dayanıklı fırın kabına iki parçaya kestiğiniz arpacıksoğanı ve tavuk budunu (veya piliç baget) yerleştirin. Fırın kabının içine hazırladığınız paprikalı ve unlu sosu süzerek ekleyin. Fırın kabının üzerini suyla nemlendirilmiş yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile iyice kapatın.
- Tavuk butlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırın kabını fırından çıkarttıktan sonra paprikalı tavuk budunu servis edebilirsiniz.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.