![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI AZERİ KURABİYESİ Malzemeler
Hazırlanışı Unun ortası havuz biçiminde açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 160 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ PLOVU
Once bir tencerede eti ve ya tavugu haslayin soymaga birakin sonra soganlari soyub 2 ye bolun ay sekilinde dograyin sonra 150 gr kere yaginda kizartin altun rengi olana kadar sonra yuzerine hasladigimiz eti suyundan cikarib soganla biraz kovurasiz sonra yuzerine kaysini siyah eriki koyub karistirasiz sonra haslanmis kestaneni yuzum kurusun duz karabiber ve en son safrani koyasiz uzerine cikana kadar et suyun koyub vam odda kaynayacag 15 dakika bunlar kaynayana kadar princin yuzerine ilik su koyun ve duz tokub bekletin bunlar beklemekde olunca sizde bir tencereye su koyun icine 3 yk tuz ve 1 yk duru yag tokub kaynamaga birakin arada et karsimlin karisidrin suyu az kalmissa altin kapatin sonra su kaynadisa princi iyce yikayin ve kaynayan suya tokub kasikla karistirin princ kaynamaga basladigda bakin elinizle fazla ezilmesin sonra kaynayan princi suzgecden suzun uzerine soyuk su gezdirin ve kazani yikayin kenara koyub leyende 1 eded yumurta 1 2 yk yogurt 3 yk duru yag ve ya kere yagi koyun tuz un koyub hamur edin yumsag olsun sonra onu merdane ile yayin tencerenin ici boyukluyunde sonra tencerenin dibine az yag surun hazir etdiyiniz hamuru tencerenin dibine yayin ve suzduyunuz princi hamurun uzerine tokun safranida az sicag su ile islatin princin uzerine tokub yerde kalan kere yagin eritin princin uzerine gezdrib tencere kapagina bez sarib tencerenin agzin kapatin ve vam odda pisirin cay deme koydugunuz kibi en fazla yarim saat sonra tabaklara cekib uzerine et karsimindan koyub yeyin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıKAYMAKLI MANTAR ÇORBASI (AZERİ)
Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıERİŞTELİ TAVUK ÇORBASI (AZERİ)
Kuru fasulye 6 saat boyunca soğuk suda bekletilir(bir gece de olabilir) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERBAYCAN USULÜ YAPRAK SARMASI (AZERİ)
Orta büyüklükte soğan ince-ince kıyılır, kuzu kıymaya eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Üzüm yaprakları dallarından temizlenip kaynayan suda haşlanır ![]() ![]() Kazana düzenli şekilde yerleştirildikten sonra üstüne çıkacak kadar su ilave edililr ve bir tabak sonra kazanın kapağı ile ağzı kapanır ![]() Servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ YAHNİSİ
Kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümleri üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ilave edip yaklaşık 2 saat dinlendirin ve süzün ![]() ![]() Isırgan otlarını kaynar bol suyun içinde 2 dak ![]() ![]() Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar 4-5 dak ![]() ![]() ![]() ![]() Ete, ısırgan otu, hazırladığınız kuru meyveler, tarçın, tozşeker, tuz ve 500 ml suyu ilave edin ve 20 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıPİTİ (AZERİ) Malzemeler:
Yapılışı: Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıŞEKERBURA (AZERİ) Malzemeler
Yapılışı İlk başta şekerburaların içerisine konacak iç hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerbura içi hazır olduktan sonra hamur hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Kesilmiş bu dairelere önceden hazırlanmış iç konur ve ortasından katlanarak kenarları üst üste gelecek şekilde bükülerek kapatılır ![]() ![]() Hazır şekerburalar yukarıda anlatıldığı gibi korunursa, 2 ? 3 hafta sertleşmeden tazeliğini korur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıPANCAR SALATASI (AZERİ)
Pancarları kabuğunu soymadan suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıDOVĞA (AZERİ)
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() Not: Sogutarak icerseniz hem acliginizi giderir hemde rahatlatir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıABGUST (AZERİ)
1 kilo nohut suya basılır (konserve nohut kullanılıyor ise gerekmez) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıTİKE (AZERİ) Malzemeler
Yapılışı Tike kebap için koyun etinden 35-40 g'lık parçalara doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıGÜRZE (AZERİ) Malzemeler
Yapılışı Gürze için et soğan ile birlikte kıyma makinesinden geçirilir, üzerine karabiber, tuz koyup karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ USULÜ YAPRAK SARMASI Malzemeler
Yapılışı Et yağsızsa ete yağ koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıSUBA (AZERİ) Malzemeler 2 adet orta boy Patates 3 adet orta boy Havuc 4 adet orta boy Pancar Ton Baligi Mayonez Yapılışı Patatesler kup kup dogranip haslanir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|