![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ PİLAVI
50 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Soğuyan pilavı ısıtırken içine tekrar bir miktar sadeyağ koyup öyle ısıtınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıBAKÜ BAKLAVASI (AZERİ) MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ
ŞURUP
HAZIRLANIŞI Ilık sütün içine, aktif maya, tuz, yumurta, eritilmiş tereyağı ve un konularak yoğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ PİLAVI (DÜDÜKLÜ) MALZEMELER
YAPILIŞI Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıAZERİ YOĞURT ÇORBASI Malzemeler:
Yapılışı: Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz, (yoğurdun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıBAKLALI AZERİ PİLAVI
Pirinci ılık suda yarım saat bekletin ve yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıBAKÜ USULÜ MANTAR (AZERİ)
Mantarları bıçak sırtı veya biraz daha kalınca dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıETSİZ AZERİ PİLAVI Malzemeler:
Hazırlanışı: Pirinçleri ılık ve tuzlu suda ıslatıp, bir saat kadar beklettikten sonra bol su ile 2-3 defa yıkayıp suyunu süzelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azeri Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Yemekleri - Dünya MutfağıSOĞUK AZERİ ÇORBASI MALZEMELER
YAPILIŞI İki çeşit yoğurt iyice çırpılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|