![]() |
Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği![]() ![]() Tantuni Mersin yöresine ait bir et yemeği Tantuni Malzemeler 300 gr kuşbaşı et 2 adet domates 1 adet soğan maydanoz kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak Tantuni Tarifi Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrarıp sıvıyağda etleri kavuruyoruz ![]() ![]() Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz ![]() ![]() ![]() LAVAŞ EKMEĞİ Malzemeler: 2 bardak un 1/2 paket instant maya tuz yeterince ılık su Yapılışı: Malzemelerden hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım ![]() Yumurta büyüklüğünde beze alıp unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açalım hepsini ![]() Teflon tavada pişirelim arkalı önlü ve tabağa alalım üzerini tabakla kapatalım kurumaması için ![]() Bütün lavaşları pişirdikten sonra tantuni,sumaklı soğan ve turşuyla dürüm yapalım ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|