Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, lavaş, tantuni

Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği









Tantuni Mersin yöresine ait bir et yemeği

Tantuni Malzemeler

300 gr kuşbaşı et

2 adet domates

1 adet soğan

maydanoz

kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak

Tantuni Tarifi

Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrarıp sıvıyağda etleri kavuruyoruz Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz

Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz Ve tantunimiz hazır oluyor

LAVAŞ EKMEĞİ

Malzemeler:

2 bardak un

1/2 paket instant maya

tuz

yeterince ılık su

Yapılışı:

Malzemelerden hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım

Yumurta büyüklüğünde beze alıp unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açalım hepsini

Teflon tavada pişirelim arkalı önlü ve tabağa alalım üzerini tabakla kapatalım kurumaması için

Bütün lavaşları pişirdikten sonra tantuni,sumaklı soğan ve turşuyla dürüm yapalım

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.