![]() |
Tantuni &Amp; Lavaş Ekmeği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tantuni Mersin yöresine ait bir et yemeği Tantuni Malzemeler 300 gr kuşbaşı et 2 adet domates 1 adet soğan maydanoz kırmızı biber,tuz, karabiber,sumak Tantuni Tarifi Etlerimizi tavla zarı büyüklüğünde doğrarıp sıvıyağda etleri kavuruyoruz. Diğer yandan domatelerimizi , soğanımızı ve maydanozumuzu doğrayıp hazır ediyoruz. Etlerimiz pişince lavaşlarımızın arasına paylaştırıyoruz. Hazırladığımız malzemeleride paylaştırp ,baharatlarını koyup lavaşımızı sarıyoruz. Ve tantunimiz hazır oluyor. LAVAŞ EKMEĞİ Malzemeler: 2 bardak un 1/2 paket instant maya tuz yeterince ılık su Yapılışı: Malzemelerden hamur yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım. Yumurta büyüklüğünde beze alıp unlanmış zeminde tava büyüklüğünde açalım hepsini. Teflon tavada pişirelim arkalı önlü ve tabağa alalım üzerini tabakla kapatalım kurumaması için. Bütün lavaşları pişirdikten sonra tantuni,sumaklı soğan ve turşuyla dürüm yapalım. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.