Cevizli Burma |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli BurmaMalzemeler 2 adet yumurta 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi 2 adet armut 1 çay bardağı tozşeker Yapılışı Armutları soyup rendeleyin 1 çay bardağı tozşekeri rendeye ekleyip pişirin ve soğutun Yumurtaları bir kaba koyup şekerle birlikte iyice çırpın Daha sonra yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek hamur yoğurun Hamurun 1/3'ünü ayırıp geri kalanını yağlanmış tart kalıbına yayın Üzerine hazırladığınız armut marmeladını yayın Kalan hamuru ince şeritler halinde yuvarlayıp kafes şeklinde dizin Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30-35 dakika pişirin Fırından çıkınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın |
|