![]() |
Cevizli Burma
Malzemeler
2 adet yumurta 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi 2 adet armut 1 çay bardağı tozşeker Yapılışı Armutları soyup rendeleyin. 1 çay bardağı tozşekeri rendeye ekleyip pişirin ve soğutun. Yumurtaları bir kaba koyup şekerle birlikte iyice çırpın. Daha sonra yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek hamur yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırıp geri kalanını yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine hazırladığınız armut marmeladını yayın. Kalan hamuru ince şeritler halinde yuvarlayıp kafes şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.