![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıHint Yemekleri - Dünya Mutfağı ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYESİ
Fasulyelerimizi akşamdan ıslatıyoruz, haşlıyoruz, soğutuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıKALKÜTA USULÜ TAVUK
Tavuk parçalarının birkaç yerlerine çatal batırıp, büyük bir kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada küçük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı kaşıkla tenceredeki tavuk parçalarının üstüne aktarınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıKAKULE AROMALI TEREYAĞLI TAVUK
Zencefil, sarımsak, tarçın, kakule, lime suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin ![]() Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin ![]() Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın ![]() Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin ![]() Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıPATATES VE KEÇİ PEYNİRLİ SAMOSA
Soğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteledikten sonra tüm baharatları ilave edin ve en kısık ateşte 5 dakika pişirin ![]() Daha sonra rendelenmiş patates ve kuru üzümleri ilave ederek baharatlarla patatesi harmanlayın ![]() Sütü ilave edin ve en kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin ![]() Son olarak taze soğan ve keçi peynirlerini ilave ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin ![]() Oda sıcaklığında soğutun ![]() Milföy hamurunun kenarlarını yumurtalayın ve iç malzemesini ortalarına koyarak muska böreği gibi katlayarak 170 derecede 18-20 dakika fırınlayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıBAHARATLI TAVUK
Sarımsak ve kuşbaşı tavuk etlerini yüksek ateşte hızlıca soteleyin ve limon suyunu dökün ![]() Limon suyu buharlaşa kadar pişirin ve karidesleri kenara alın ![]() Aynı tavada soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin ve tüm baharatları ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişirdikten sonra kabaca doğranmış domatesleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin ![]() Sırasıyla demirhindi, hindistancevizi sütü, tavuk kuşbalı, tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıNAAN / Hint Ekmeği
Un, tuz, maya ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın ![]() Oda sıcaklığındaki yumurtayı, suyu, sütü ve zeytinyağını ilave ederek yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun ![]() Hamur yumuşak ve ele yapışır olduğu zaman ağzı kapalı bir kaba alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin ![]() Hamuru,unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya ayırın ![]() Her bir parçayı 1/2 cm kalınlığında açın ![]() Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınnda 10 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıHİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜNDE YEŞİL FASULYE
Fasulyeleri 2 cm uzunluğunda doğrayın ve bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayarak süzdürün ![]() 1 çorba kaşığı su ile kajun mutfak robotundan geçirerek püre yapın ![]() Soğanı zeytinyağında pembeleştirin ve tüm baharatları ilave edin ![]() Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kajun püresi ve defne yaprağını ilave edin ![]() Sırasıyla domates, hindistancevizi sütünü ve yarı haşlanmış fasulyeleri ilave edin ![]() Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıELMA VE MANGO CHUTNEY
Tülbentin içine tane baharatlar ve kuru biber konularak baharat torbası hazırlanır ![]() Mango ve elma dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır ![]() Kaynayan sirkeli ve şekerli suya meyveler ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır ![]() Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında turşu soğutulur ![]() Soğuduktan sonra baharat torbası çıkartılır ve cam bir kavanozda buzdolabında soğutulur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıDEMİRHİNDİLİ KUZU ŞİŞ
Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz ![]() Daha sonra bu karışımı buzdolabında en az 1 saat lezzetlerin karışması için dinlendiriyoruz ![]() Silindirik şekiller vererek çöp şişlere geçirin ve ızgarada 10 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıPANCARLI ROTİ
Elenmiş unu diğer malzemelerle birleştirin ve yoğurun ![]() Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için su ile kıvamını ayarlayın ![]() Hamuru 9 eşit parçaya bölerek her bir parçayı 12 cm çapında açın ![]() Açtığınız hamurların her iki tarayını tavada kızartın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Yemekleri - Dünya MutfağıBAHARATLI BASMATİ PİLAVI
Tencerede zeytinyağını kızdırın ve sarımsakları bütün olarak ekleyin ![]() Kokusunu bıraktığında tüm baharatları ilave edin ve 1 dakika kavurun ![]() Ardından su ve Knorr Tavuk Bulyonu ilave edin ve suyu bir taşım kaynatın ![]() Tencerenin altını kısın ve basmati pirincini salın ![]() Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin ![]() Pilav demlendikten sonra tane baharatlarını çıkarın ![]() |
![]() |
![]() |
|