Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dünya, hint, mutfağı, yemekleri

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYESİ
  • 1 çorba kasesi fasülye (haşlanmış)
  • 4 diş sarmısak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kereviz
  • 1 tutam maydonoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1'er çay kaşığı tuz şeker

Fasulyelerimizi akşamdan ıslatıyoruz, haşlıyoruz, soğutuyoruz Tenceremize zeytinyağı döküyoruz Soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz, kavuruyoruz Üzerine mevsimine göre domates veya biber salçası ilave ediyoruz Üzerine soğuk su ilave edip fasulyeleri tencereye alıyoruz Kaynamaya yakın kerevizi fasulye boyutlarına yakın doğrayıp ilave ediyoruz Tuzu, şekeri ve yeteri kadar suyu ayarlıyoruz Kısık ateşte pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz, servis tabağını alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve kereviz yapraklan serpiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



KALKÜTA USULÜ TAVUK
  • 2 kg'lık 1 tavuk (temizlenip derisi yüzülmüş ve 4 parçaya kesilmiş)
  • 1/4 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı pül kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 3 çorba kaşığı limon suvu
  • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 12 taze soğan (kıyılmış)

Tavuk parçalarının birkaç yerlerine çatal batırıp, büyük bir kaseye koyunuz Küçük bir kasede yoğurt, sarımsağın 2/3'ü, pul kırmızıbiber, kırmızıbiber ve limon suyunun yarısını karıştırınız Bu karışımı kasedeki tavuk parçalarının üstüne döküp, parmaklarınızla ovarak yediriniz Kasenin üstünü örtüp, tavuk parçalarını marinadda 4 saat bekletiniz

Bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, sık sık karıştırarak 15 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar kızarttıktan sonra, tuzu serpiniz Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika, tavuk parçalarını yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tencerenin kapağını açıp, 10 dakika daha pişirerek sosunun koyulaşmasını sağlayınız (Sos yarısını çekmelidir)

Bu arada küçük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca ateşi kısıp, kalan sarımsağı koyarak 1-2 dakika, kahverengi olmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak kızartınız Taze soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 4-5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kızartınız

Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı kaşıkla tenceredeki tavuk parçalarının üstüne aktarınız Kalan limon suyunu üstüne serpip, tencerede çok az sos kalıncaya kadar pişirmeye devam ediniz

Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



KAKULE AROMALI TEREYAĞLI TAVUK
  • 1 kg kemiksiz tavuk eti (orta boy küp doğranmış)
  • 2 çay kaşığı toz zencefil
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çorba kaşığı toz kakule
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı lime suyu
  • 6 adet domates (kabuksuz)
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 dal taze kişniş (kabaca doğranmış)
  • Tuz ve Karabiber

Zencefil, sarımsak, tarçın, kakule, lime suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin

Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin

Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın

Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin

Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



PATATES VE KEÇİ PEYNİRLİ SAMOSA
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 3 adet orta boy patates (rendelenmiş)
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çorba kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 dolu çorba kaşığı keçi peyniri (ufalanmış)
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 2 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
  • 5 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber

Soğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteledikten sonra tüm baharatları ilave edin ve en kısık ateşte 5 dakika pişirin

Daha sonra rendelenmiş patates ve kuru üzümleri ilave ederek baharatlarla patatesi harmanlayın

Sütü ilave edin ve en kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin

Son olarak taze soğan ve keçi peynirlerini ilave ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin

Oda sıcaklığında soğutun

Milföy hamurunun kenarlarını yumurtalayın ve iç malzemesini ortalarına koyarak muska böreği gibi katlayarak 170 derecede 18-20 dakika fırınlayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



BAHARATLI TAVUK
  • 500 gr tavuk göğüs kuşbaşı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçel
  • 1/2 çay bardağı demirhindi
  • 1/2 çay bardağı hindistancevizi sütü
  • 2 adet domates (kabuğu soyulmuş)
  • Tuz ve karabiber

Sarımsak ve kuşbaşı tavuk etlerini yüksek ateşte hızlıca soteleyin ve limon suyunu dökün

Limon suyu buharlaşa kadar pişirin ve karidesleri kenara alın

Aynı tavada soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin ve tüm baharatları ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişirdikten sonra kabaca doğranmış domatesleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin

Sırasıyla demirhindi, hindistancevizi sütü, tavuk kuşbalı, tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



NAAN / Hint Ekmeği
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (çırpılmış)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı

Un, tuz, maya ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın

Oda sıcaklığındaki yumurtayı, suyu, sütü ve zeytinyağını ilave ederek yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun

Hamur yumuşak ve ele yapışır olduğu zaman ağzı kapalı bir kaba alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin

Hamuru,unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya ayırın

Her bir parçayı 1/2 cm kalınlığında açın

Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınnda 10 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



HİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜNDE YEŞİL FASULYE
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (çırpılmış)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı

Fasulyeleri 2 cm uzunluğunda doğrayın ve bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayarak süzdürün

1 çorba kaşığı su ile kajun mutfak robotundan geçirerek püre yapın

Soğanı zeytinyağında pembeleştirin ve tüm baharatları ilave edin

Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kajun püresi ve defne yaprağını ilave edin

Sırasıyla domates, hindistancevizi sütünü ve yarı haşlanmış fasulyeleri ilave edin

Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



ELMA VE MANGO CHUTNEY
  • 250 gr mango (soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 250 gr elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 2 adet kakule
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 15 su bardağı elma sirkesi
  • 15 su bardağı su
  • 1 adet kırmızı kuru biber
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 1 adet Tülbent

Tülbentin içine tane baharatlar ve kuru biber konularak baharat torbası hazırlanır

Mango ve elma dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır

Kaynayan sirkeli ve şekerli suya meyveler ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır

Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında turşu soğutulur

Soğuduktan sonra baharat torbası çıkartılır ve cam bir kavanozda buzdolabında soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



DEMİRHİNDİLİ KUZU ŞİŞ
  • 200 gr kuzu kıyma
  • 300 gr dana kıyma
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı muskat
  • 2 çorba kaşığı demirhindi
  • 1/2 bağ taze nane (kabaca doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çöp şiş

Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz

Daha sonra bu karışımı buzdolabında en az 1 saat lezzetlerin karışması için dinlendiriyoruz

Silindirik şekiller vererek çöp şişlere geçirin ve ızgarada 10 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



PANCARLI ROTİ
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet orta boy pancar (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kakule
  • 2 çorba kaşığı su

Elenmiş unu diğer malzemelerle birleştirin ve yoğurun

Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için su ile kıvamını ayarlayın

Hamuru 9 eşit parçaya bölerek her bir parçayı 12 cm çapında açın

Açtığınız hamurların her iki tarayını tavada kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



BAHARATLI BASMATİ PİLAVI
  • 500 gr Basmati pirinci
  • 1 litre su
  • 1 adet Knorr Tavuk Bulyon
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tencerede zeytinyağını kızdırın ve sarımsakları bütün olarak ekleyin

Kokusunu bıraktığında tüm baharatları ilave edin ve 1 dakika kavurun

Ardından su ve Knorr Tavuk Bulyonu ilave edin ve suyu bir taşım kaynatın

Tencerenin altını kısın ve basmati pirincini salın

Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin

Pilav demlendikten sonra tane baharatlarını çıkarın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.