![]() |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
ZEYTİNYAĞLI BOMBAY FASULYESİ
Fasulyelerimizi akşamdan ıslatıyoruz, haşlıyoruz, soğutuyoruz. Tenceremize zeytinyağı döküyoruz. Soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz, kavuruyoruz. Üzerine mevsimine göre domates veya biber salçası ilave ediyoruz. Üzerine soğuk su ilave edip fasulyeleri tencereye alıyoruz. Kaynamaya yakın kerevizi fasulye boyutlarına yakın doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzu, şekeri ve yeteri kadar suyu ayarlıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz, servis tabağını alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve kereviz yapraklan serpiyoruz. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
KALKÜTA USULÜ TAVUK
Tavuk parçalarının birkaç yerlerine çatal batırıp, büyük bir kaseye koyunuz. Küçük bir kasede yoğurt, sarımsağın 2/3'ü, pul kırmızıbiber, kırmızıbiber ve limon suyunun yarısını karıştırınız. Bu karışımı kasedeki tavuk parçalarının üstüne döküp, parmaklarınızla ovarak yediriniz. Kasenin üstünü örtüp, tavuk parçalarını marinadda 4 saat bekletiniz. Bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, sık sık karıştırarak 15 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar kızarttıktan sonra, tuzu serpiniz. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika, tavuk parçalarını yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencerenin kapağını açıp, 10 dakika daha pişirerek sosunun koyulaşmasını sağlayınız. (Sos yarısını çekmelidir.) Bu arada küçük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca ateşi kısıp, kalan sarımsağı koyarak 1-2 dakika, kahverengi olmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak kızartınız. Taze soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 4-5 dakika, soğanlar sararıncaya kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı kaşıkla tenceredeki tavuk parçalarının üstüne aktarınız. Kalan limon suyunu üstüne serpip, tencerede çok az sos kalıncaya kadar pişirmeye devam ediniz. Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
KAKULE AROMALI TEREYAĞLI TAVUK
Zencefil, sarımsak, tarçın, kakule, lime suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu mutfak robotundan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirin. Karışıma tavuk paraçalarını ekleyerek buzdolabında en az 6 saat marine edin. Daha sonra tavukları marinasyonlarıyla beraber 15 dakika 180 derecede pişirin ve tavukları süzgeçten geçirerek marinasyonu atın. Domatesleri kabaca doğrayın ve tencerede suyunu çekene kadar en az 30 dakika kısık ateşte pişirin. Tereyağı,krema ve tavukları ekleyin ve 15 dakika daha pişirerek doğranmış taze kişnişlerle lezzetlendirin. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
PATATES VE KEÇİ PEYNİRLİ SAMOSA
Soğan ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteledikten sonra tüm baharatları ilave edin ve en kısık ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra rendelenmiş patates ve kuru üzümleri ilave ederek baharatlarla patatesi harmanlayın. Sütü ilave edin ve en kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 5 dakika pişirin. Son olarak taze soğan ve keçi peynirlerini ilave ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Oda sıcaklığında soğutun. Milföy hamurunun kenarlarını yumurtalayın ve iç malzemesini ortalarına koyarak muska böreği gibi katlayarak 170 derecede 18-20 dakika fırınlayın. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
BAHARATLI TAVUK
Sarımsak ve kuşbaşı tavuk etlerini yüksek ateşte hızlıca soteleyin ve limon suyunu dökün. Limon suyu buharlaşa kadar pişirin ve karidesleri kenara alın. Aynı tavada soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin ve tüm baharatları ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişirdikten sonra kabaca doğranmış domatesleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Sırasıyla demirhindi, hindistancevizi sütü, tavuk kuşbalı, tuz ve karabiberi ilave ederek 2 dakika pişirin. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
NAAN / Hint Ekmeği
Un, tuz, maya ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtayı, suyu, sütü ve zeytinyağını ilave ederek yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun. Hamur yumuşak ve ele yapışır olduğu zaman ağzı kapalı bir kaba alın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin. Hamuru,unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı 1/2 cm kalınlığında açın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınnda 10 dakika pişirin. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
HİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜNDE YEŞİL FASULYE
Fasulyeleri 2 cm uzunluğunda doğrayın ve bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayarak süzdürün. 1 çorba kaşığı su ile kajun mutfak robotundan geçirerek püre yapın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirin ve tüm baharatları ilave edin. Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kajun püresi ve defne yaprağını ilave edin. Sırasıyla domates, hindistancevizi sütünü ve yarı haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
ELMA VE MANGO CHUTNEY
Tülbentin içine tane baharatlar ve kuru biber konularak baharat torbası hazırlanır. Mango ve elma dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır ve bir taşım kaynatılır. Kaynayan sirkeli ve şekerli suya meyveler ilave edilerek 2 dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında turşu soğutulur. Soğuduktan sonra baharat torbası çıkartılır ve cam bir kavanozda buzdolabında soğutulur. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
DEMİRHİNDİLİ KUZU ŞİŞ
Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz. Daha sonra bu karışımı buzdolabında en az 1 saat lezzetlerin karışması için dinlendiriyoruz. Silindirik şekiller vererek çöp şişlere geçirin ve ızgarada 10 dakika pişirin. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
PANCARLI ROTİ
Elenmiş unu diğer malzemelerle birleştirin ve yoğurun. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için su ile kıvamını ayarlayın. Hamuru 9 eşit parçaya bölerek her bir parçayı 12 cm çapında açın. Açtığınız hamurların her iki tarayını tavada kızartın. |
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
BAHARATLI BASMATİ PİLAVI
Tencerede zeytinyağını kızdırın ve sarımsakları bütün olarak ekleyin. Kokusunu bıraktığında tüm baharatları ilave edin ve 1 dakika kavurun. Ardından su ve Knorr Tavuk Bulyonu ilave edin ve suyu bir taşım kaynatın. Tencerenin altını kısın ve basmati pirincini salın. Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Pilav demlendikten sonra tane baharatlarını çıkarın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.