Sen, Ben Ve Biz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sen, Ben Ve BizSEN - BEN - BİZ Üç, boş Sayfa koydum masaya Bir de kalem aldım elime Bir sayfa Benim, Bir sayfa Senin, Son sayfa da Bizim-di Beni bir satırda anlattım, Seni bir sayfada, Bizim sayfamız boş kaldı ![]() Kalemden kıskandım Kağıttan kıskandım Bizi kendime sakladım ![]() O boş sayfanın yerine Bize ait her şeyi Kalbime yazdım YABANCI ! Yabancı! Bir gün beni sevebilir misin? Sana ellerimi uzattığımda Avuçlarına alıp Sımsıcak nefesinle Küçücük bir öpücük Kondurur musun ellerime, Yüreğinde bana yer verir misin? Başımı omzuna koyduğumda, Okşar mısın saçlarımı ılık nefesinle, Fısıldar mısın kulağıma sevgini, Küçücük bir öpücük Kondurur musun dudaklarıma, Gözlerime bakar mısın sevgiyle, Benimle ağlar benimle güler misin? Beni sev yabancı ! Dalgaların kayaları sevmesi gibi ![]() ![]() ![]() Hoyrat rüzgârın ağaçları, Kızgın güneşin toprağı, Yağmurun bitkileri sevmesi gibi Sen de beni, delicesine sev yabancı ! Sevgiyi başkalarından bekleyen bir insanın duygularını anlatıyordu bu dizeler ![]() ![]() Her sevginin başlangıcı, insan yaşamında güneşin doğduğu andır elbette ![]() Oysa, çaba harcamadan, birilerinin kendisini sevmesini bekleyenler başarılı olamazlar hiçbir zaman ![]() ![]() Ne sazı konuştururlar,ne neyi üflerler, ne de şiire varır dilleri ![]() ![]() ![]() İnsanin bir ömür boyu peşinden koştuğu sevmek nedir peki? Yüreğin bir başkası için çarpması mı? Suyun yüzünde, yapraklarını ağır ağır açan bir nilüfer mi yoksa? Göç mevsimi, yaralı eşini kanatlarıyla örterek ölümü bekleyen yaban kazlarının vefası mı? Ya da kayayı delen tomurcuğun direnci mi sevmek? Kan ve gözyaşından oluşmuş bir dünyanın ortasında bile, insanı insanla kucaklaştıran duygu mu? |
|
|
|