![]() |
İp'in Hesabı !!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İp'in Hesabı !!!!Zenginin biri ölümden ve kabirdeki yalnızlıktan çok korkuyormuş ![]() "Öldüğüm geceyi kim kabre girerek sabaha kadar benimle geçirirse servetimin yarısını ona bağışlıyorum" diye vasiyet etmiş ![]() Öldüğünde "Kim birlikte kabre girip sabahlamak ister?" diye araştırmışlar ![]() Kimse çıkmamış ![]() "Benim sadece bir ipim var, kaybedecek bir şeyim yok ![]() Sabaha kadar durursam zengin olurum ![]() ![]() Vefat eden zengin ile birlikte defnetmişler ![]() Sorgu sual melekleri gelmiş ![]() ![]() "Nasıl olsa bu ölü elimizde ![]() ![]() ![]() ve hamalı sorgulamaya başlamışlar ![]() "O ip kimin? Nereden aldın? Niye aldın? Nasıl aldın? Nerelerde kullandın?" Sabaha kadar sorgu sual devam etmiş, adamın hesabı bitmemiş ![]() Sabahleyin kabirden çıkmış ![]() - Tamam, servetin yarısı senin, demişler ![]() - Aman demiş hamal, istemem, kalsın ![]() Ben, sabaha kadar bir ipin hesabını veremedim ![]() O kadar servetin hesabını nasıl veririm? Hayatını ve hayatın içerisinde istifade edilen lütufların hesabını vermek hafife alıncak şey değildir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İp'in Hesabı !!!! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İp'in Hesabı !!!!İp'in Hesabı !!!! Bir şehrin en zengini öldüğünde, tellallar sokaklara dökülüp; -Ey ahali, diye bağırmışlar ![]() ![]() vasiyeti var ![]() arıyor ![]() ait servetin yarısı kendisine verilecektir ![]() demeyin ![]() ![]() ![]() ![]() Tellalların bütün çabasına rağmen kimse bu parlak, fakat korkulu vasiyete kulak vermemiş ![]() birisi çıkmış ortaya ![]() küfesinden ve ipinden başka bir şey yok ![]() zengin olarak kalkarım" diyerek razı olmuş ![]() ![]() ![]() Genişçe bir mezara, iyice kefenlenen zengini ve yanına hamalı yatırmışlar ![]() diye konuşmuşlar ![]() ![]() Sormuşlar: -Dünyada malın mülkün var mıydı? -Alay etmeyin demiş, hamal ![]() hiçbir şeyim olmadığını siz de bilirsiniz ![]() -Peki, diye eklemiş melekler, o ipi ne karşılığında aldın ![]() ![]() küfeyi ne iş gördün de nasıl elde ettin? Anlatmış hamalcağız ![]() -Beş kişinin malini 10 kurusa taşıdım ![]() İkisini yedim, sekizini sakladım ![]() ![]() Ertesi gün de ayni isleri yaptım ![]() ![]() Melekler: -Çık demişler, çık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hak ettiğinden çok düşük ![]() ![]() Efendiyle de ucuza anlaşmış ve ucuza taşımışsın ![]() ![]() ![]() ![]() -İyi ama, diye cevaplamış hamal, hak ettiğim parayı isteseydim, bana taşıttırmazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -O bizim isimiz demiş melekler, nasıl olsa buraya o da gelecek ![]() Biz senin adına ona sorarız ![]() Melekler, hamalı sıkıştırmaya devam etmiş ![]() -Söyle bakalım, aldığın paranın kaçını yedin, kaçını sakladın? -On kuruş aldı isem, yarısını sakladım ![]() ![]() kurusunu biriktirdim ![]() ![]() ![]() -Çık demiş melekler ![]() ![]() ![]() gıdandan kesmişsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zulmetmek de günahtır, bilmez misin? ![]() ![]() ![]() Hamalcağız ne cevap vereceğini düşünüp ecel terleri dökerken,sabah olmuş ![]() Açılan mezardan yukarıya bir bakmış ki, bütün millet orada ![]() ![]() ![]() Efendi ve şehrin mehter takımı da kendisini bekliyor ![]() ![]() "Kutlu olsun" demişler ![]() ![]() ![]() ama, bak artık zengin oldun ![]() -Yooo, diye bağırmış hamal ![]() ![]() ![]() ![]() olsaydı, ne yapardım? |
![]() |
![]() |
|