![]() |
Susmak Kaybetmek Midir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak Kaybetmek Midir?Bir arkadaşımla karşılaştım akşam vakti Nişantaşı'nda ![]() birbirimizi ![]() seslendi arkamdan "Az kaldı seni tanıyamayacaktım, saçların değişmiş" dedi ![]() onu tanıyamazdım seslenmeseydi, onun da saçları değişmişti, artık yoktu saçları ![]() Uzun süredir yurtdışındaymış, evlenmiş pek mutlu değilmiş ve iki çocuğu varmış ![]() Biz henüz 20'lere tırmanıyorken flört etmeye çalışmış ama becerememiştik Başkent'in o zamanlar puslu ve nefes alınmayan soğuk karanlıklarında ![]() Ben onun benden pek fazla hoşlanmadığını düşünürdüm, Ankara gibi soğuktu konuşmazdı pek ![]() ![]() da gözlerimi kısarak baktığım için beni `şirin' bulurdu ![]() görebilmek için iyice kısardım gözlerimi ama asla şirin olmak istemezdim ![]() genç kızların hiçbir şekilde şirin olmak istemediği ve bu kelimeden nefret ettikleri yaşlardır çünkü ![]() upuzun bir çocuğu beğenirdim ![]() *** Ben yıllar sonra eski arkadaşımla karşılaşınca gideceğim randevuyu falan unuttum ve hemen ilk gördüğümüz kafeye daldık ![]() değişmemişiz, hiç yaşlanmamışız falan", sonra birer Türk kahvesi ısmarladık ![]() konuşan bir adam olmuştu ![]() tatlı özetledi ki, sanki hiç ayrılmamışız gibi hissettim ![]() Aynı mahallede otururduk, aynı okula giderdik ![]() Deneme Lisesi ![]() ![]() aşkımıza geldi ![]() nereye gitmek istediğini hedeflediğinden ötürü; eski aşktan konuşmanın bir sakıncası yoktu ![]() "Seni sevdiğim kadar hiç kimseyi sevemedim bir daha, bunu sana asla söyleyemedim, utandım" ![]() ![]() ![]() Yanlış duyduğumu sandım, öyle anlamsız bakınca tekrarlamak zorunda kaldı ![]() Ben onu severdim, zaten benimle ilgilenmeyince ben bugünkü zevkimin temellerini atacak bir girişimde bulunmuş ve basketbolculara yönelmiştim! Kalbim onu görünce çarpmayı bırakmamıştı ama ![]() ![]() oldu, uçmak istedi, yerinden fırlamak istedi; bırakmadım ![]() *** Attila İlhan ölünce ağlamış, beni düşünmüş ![]() olurdu ağlardım ![]() ![]() bir oğlan ipince, haylazın biriydi fikrimce ![]() ![]() ![]() Zamanında konuşmayan insanlardan nefret etmek için bir nedenim daha olmuştu işte ![]() şimdi konuşulmalı ya ömür boyu susmalı; bana `keşke'ler yaşatmak da nereden çıktı şimdi? Deli kalbime inat, içimdeki "Bunları şimdi neden söylüyorsun, neden o zaman söylemedin, yaşanamayan bir hayatın hayalini bana kurdurmaya utanmıyor musun" çığlıklarını bastırarak, gülümsedim ![]() ![]() çektim ![]() ![]() da benim ne kadar soğuk olduğumu düşünsün istedim, bir zamanlar onu kıskandırmak için "Çöp gibi incecik bir haylaz çocukla çıktığımı" bilmesin istedim ![]() O yıllar önce susmuştu, ben şimdi susacaktım ![]() Bazen yollar isteseniz de kesişmiyor, iyi mi kötü mü bilemem? Kaybetmek mi? |
![]() |
![]() |
|