Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaybetmek, midir, susmak

Susmak Kaybetmek Midir?

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Susmak Kaybetmek Midir?

Bir arkadaşımla karşılaştım akşam vakti Nişantaşı'nda Çok yıllar var görmemiştik
birbirimizi Boş caddelerde hızla yürüyerek randevuma yetişmeye çalışıyordum,
seslendi arkamdan "Az kaldı seni tanıyamayacaktım, saçların değişmiş" dedi Ben de
onu tanıyamazdım seslenmeseydi, onun da saçları değişmişti, artık yoktu saçları
Uzun süredir yurtdışındaymış, evlenmiş pek mutlu değilmiş ve iki çocuğu varmış

Biz henüz 20'lere tırmanıyorken flört etmeye çalışmış ama becerememiştik Başkent'in
o zamanlar puslu ve nefes alınmayan soğuk karanlıklarında

Ben onun benden pek fazla hoşlanmadığını düşünürdüm, Ankara gibi soğuktu konuşmazdı
pek Onunla buluştuğumuzda gözlüklerimi takmazdım, utanırdım kocaman camlarından O
da gözlerimi kısarak baktığım için beni `şirin' bulurdu Oysa ben daha net
görebilmek için iyice kısardım gözlerimi ama asla şirin olmak istemezdim O yaşlar
genç kızların hiçbir şekilde şirin olmak istemediği ve bu kelimeden nefret ettikleri
yaşlardır çünkü Zaten ben de, bizim lisede basketbol oynayan çöp gibi bacaklı
upuzun bir çocuğu beğenirdim

Ben yıllar sonra eski arkadaşımla karşılaşınca gideceğim randevuyu falan unuttum ve
hemen ilk gördüğümüz kafeye daldık Karşılıklı iltifatlar edildi "Efendim hiç
değişmemişiz, hiç yaşlanmamışız falan", sonra birer Türk kahvesi ısmarladık Artık
konuşan bir adam olmuştu Bana görüşmediğimiz ve haberleşemediğimiz yılları öyle
tatlı özetledi ki, sanki hiç ayrılmamışız gibi hissettim

Aynı mahallede otururduk, aynı okula giderdik O zamanlar Ankara'da pek bir meşhurdu
Deneme Lisesi Benden iki yaş büyüktü Laf döndü dolaştı, bizim hiç yaşanmamış
aşkımıza geldi Herkes kendi yolunu çizdiğinden, sevdiğini-sevmediğini bildiğinden,
nereye gitmek istediğini hedeflediğinden ötürü; eski aşktan konuşmanın bir sakıncası
yoktu

"Seni sevdiğim kadar hiç kimseyi sevemedim bir daha, bunu sana asla söyleyemedim,
utandım"

Yanlış duyduğumu sandım, öyle anlamsız bakınca tekrarlamak zorunda kaldı

Ben onu severdim, zaten benimle ilgilenmeyince ben bugünkü zevkimin temellerini
atacak bir girişimde bulunmuş ve basketbolculara yönelmiştim! Kalbim onu görünce
çarpmayı bırakmamıştı ama "Hala gözlerini kısıyorsun" dedi Kalbim, genç kız kalbi
oldu, uçmak istedi, yerinden fırlamak istedi; bırakmadım

Attila İlhan ölünce ağlamış, beni düşünmüş "Gözlerin gözlerime değince, felaketim
olurdu ağlardım Beni sevmiyordun bilirdim, bir sevdiğin vardı duyardım Çöp gibi
bir oğlan ipince, haylazın biriydi fikrimce"

Zamanında konuşmayan insanlardan nefret etmek için bir nedenim daha olmuştu işte Ya
şimdi konuşulmalı ya ömür boyu susmalı; bana `keşke'ler yaşatmak da nereden çıktı
şimdi? Deli kalbime inat, içimdeki "Bunları şimdi neden söylüyorsun, neden o zaman
söylemedin, yaşanamayan bir hayatın hayalini bana kurdurmaya utanmıyor musun"
çığlıklarını bastırarak, gülümsedim "Ne şirinsin" dedim Eli elimin üzerindeydi,
çektim Sıcacıktı ama ısınamadım; yalan söylediğini düşündüm, sahtekâr olduğunu O
da benim ne kadar soğuk olduğumu düşünsün istedim, bir zamanlar onu kıskandırmak
için "Çöp gibi incecik bir haylaz çocukla çıktığımı" bilmesin istedim

O yıllar önce susmuştu, ben şimdi susacaktım

Bazen yollar isteseniz de kesişmiyor, iyi mi kötü mü bilemem?
Kaybetmek mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com