![]() |
Vahşi Hayvan Saldırılarından Korunma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vahşi Hayvan Saldırılarından Korunma![]() VAHŞİ HAYVAN SALDIRILARINDAN KORUNMA Aslında izcilere pek de lâzım olmayan bir konu bu ama yine de değinmekte fayda var ![]() ![]() Lâzım değil, çünkü insafsız avcılar sayesinde yurdumuzda vahşi hayvanların nesli tükenmek üzere ![]() İnsan denen ama sadece dış görünüşü insan olan bazılarımız yüzünden hayvanat bahçelerine koyacak hayvan bile bulamaz olmuşuz ![]() ![]() ![]() Ender olarak kalabilmiş bazı hayvanlar, olur da karşınıza çıkarsa onlara karşı nasıl davranmanız gerektiğini anlatmak istiyoruz ![]() "1 ![]() Vahşi hayvan saldırılarından korunmanın ilk maddesidir Sevgi, Gerçek bir izciye hayvanların saldırmayacağını söylemiştik ![]() Bu gün teknolojik imkânlar sayesinde hayvanların, insanların duygularını bilmek gibi özellikleri olduğunu anlamış durumdayız ![]() Bu günkü teknoloji ile yapılan bir deneyden bahsetmek istiyorum ![]() Deney odasına bir sarmaşığı koyuyorlar ve iki insan seçiyorlar ![]() ![]() ![]() On beş gün sonra odaya özel bir kamera yerleştirerek çekimler başlıyor ![]() Kötü adam içeri girince sarmaşığın milimetrik de olsa ondan kaçmaya, uzaklaşmaya çalıştığı görülüyor ![]() İyi adam içeri girdiğinde ise sarmaşık ona doğru yaklaşıyor ![]() Pekiyi çiçekler bile bunu anlayabiliyorsa hayvanlar neden anlamasın ![]() Şurası bir gerçek ki hayvanlar insanların kendileri hakkındaki düşüncelerini hissedebiliyorlar ![]() Siz yaralı olduğunuz zaman, sizi seven birine saldırmayı düşünebilir misiniz? Tabii ki düşünmezsiniz ![]() ![]() İzci and ve türesini hayat felsefesi haline getirenler, hayvanların kendilerine saldırmayacağından emin olabilirler ![]() ![]() ![]() Siz severseniz, sevilirsiniz ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Vahşi Hayvan Saldırılarından Korunma |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vahşi Hayvan Saldırılarından Korunmailkolarak avcılar tarafından doğadaki yabani hayvanların yok edildiği fikrine katılmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bu tez doğru olsaydı bizim bölgemizde sülünler cirit atıyor olmalıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ne oluyor ozaman: Avlanma birden fazla tür üzerinde yürütülen bir faaliyettir ve zararlı yırtıcı türleri baskıda tutar ![]() ![]() ![]() ![]() yasaklar devam ettiği sürecede bu sıkıntılar büyüyecek ![]() ![]() Asıl sorun ne ozaman: problemin ana kaynağı vahşi hayvanların yaşam alanlarının daraltılması,bilinçsiz tarım ilacı ve gübreleme ormanların katledilmesi ve doğayı koruma adına yapılan yanlışlar ve kaçak avcılardır ![]() ![]() ![]() bu işin çözümü için gerkli öneriler çok uzun bir yazı olacağı için bunu ayrı bir konuya bırakmak istiyorum ![]() Gelelim sevgi mevzuuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi açısından benim kadar kimse doğa aşığı olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() konu güzeldi ve okumaya değerdi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|