![]() |
Mushafı Parçalayan Velid'in Akibeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Mushafı Parçalayan Velid'in AkibetiMUSHAFI PARÇALAYAN VELİD'İN AKİBETİ ![]() Emevî Halifelerinden Ve-lîd bin Yezid, bir gün yalnız başına iken kendi kendine “Millete bu kadar zu-lûm etttim ![]() Müslümanları kırdım geçirdim ![]() Acaba durumum nedir?” diyerek Kur’ân is-tîharesi yapmaya karar verdi ![]() Kur’ân’ı aldı ![]() Rastgele bir yer açtı ![]() Karşısına gelen bir a-yeti okudu ![]() O’na şu ayeti celile denk geldi ![]() “Ve (peygamberler), fetih istediler ![]() ![]() ![]() Bu ayet çıkınca Velid adeta kudurdu ![]() Çıldırdı ve Kur’ân’ı parça parça ederek yere attı ![]() “Neuzü billah” Kur’ân’a hitaben hiddetle bağırdı ![]() -Beni zalimlikle ve inatçı olmakla mı tehdit ediyorsun ![]() Evet, ben zalim ve inatçıyım ![]() Ahiret gününde Rabbinin huzuruna varınca “Beni parçalayan bu adamdır ![]() diye beni şikayet edersin ![]() ![]() Bu olaydan kısa bir zaman sonra Kur’ân düşmanı Velid feci bir şekilde öldürüldü ![]() Başı da insanlara ibret olsun diye önce sarayının üstüne sonra da şehrin surlarına asıldı ![]() Hak tokadının sesi, sedası olmaz ![]() Bir vurdumu devası bulunmaz ![]() Mevlâ Teâlâ bazen böyle hemen cezalandırır ![]() Bazen de mühlet verir ![]() Rabbimizin imhâli vardır ![]() Amma ihmâli yoktur ![]() “İnkar edenler sanmasınlar ki, kendilerine mühlet vermemiz, onlar için hayırlıdır
![]() Biz onlara mühlet veriyoruz ki, günahlarını artırsınlar ve onlar için alçaltıcı bir azap vardır ![]() (Ali İmran Sûresi 178) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
puslu
|
![]() Hak tokadının sesi, sedası olmaz
![]() Bir vurdumu devası bulunmaz ![]() Mevlâ Teâlâ bazen böyle hemen cezalandırır ![]() Bazen de mühlet verir ![]() Rabbimizin imhâli vardır ![]() Amma ihmâli yoktur ![]() Her günahtan Allaha Sığınırım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
pesimistt
|
![]() ellerine sağlık çok güsel olmuş ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() İçim dışım sen koksun ![]() ![]() ![]() Sensiz uyuduğum her gece ![]() ![]() ![]() Rüyalarıma gel ![]() ![]() ![]() Umutlarıma gel ![]() ![]() ![]() Süsle yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|