![]() |
Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & SoslarBalkabağı turşusu Balkabağı turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 4 saat Malzemeler: 2 adet 1 litrelik kavanoz için: 2 kilogram balkabağı 250 ml ![]() 60 ml ![]() 2 adet portakal 2 adet limon 8 adet karanfil 2 adet çubuk tarçın 30 gram zencefil 1/2 yemek kaşığı tuz Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyup, 2x2 cm ![]() ![]() Portakal ve limonun kabuğunu çok ince soyun ![]() ![]() Kabak hariç tüm malzemeyi 1 litre su ile kaynatın ![]() ![]() Baharatları temiz bir bez torbanın içerisinde kabakların arasına koyun ![]() ![]() Suyu bir tencereye süzüp kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|