Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, mezeler, salatalar, soslar, turşusu

Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar



Balkabağı turşusu
Balkabağı turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 4 saat
Malzemeler:

2 adet 1 litrelik kavanoz için:
2 kilogram balkabağı
250 ml beyaz şarap sirkesi
60 ml balsamik sirke
2 adet portakal
2 adet limon
8 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
30 gram zencefil
1/2 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyup, 2x2 cm ebadında küp şeklinde doğrayın
Portakal ve limonun kabuğunu çok ince soyun (Kabukta beyaz kalmamalı) Sularını sıkın
Kabak hariç tüm malzemeyi 1 litre su ile kaynatın Kabağı bir kaba koyun, kaynar karışımı süzgeçten geçirerek kabağın üzerine dökün
Baharatları temiz bir bez torbanın içerisinde kabakların arasına koyun Ağzı kapalı olarak 2 gün bekletin
Suyu bir tencereye süzüp kaynatın Kabakları 6-8 dakika haşlayıp kavanozlara koyun Kaynar suyu üzerlerine döküp kapaklarını hemen kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.