ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=782153)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:38 PM

Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
 
Balkabağı turşusu
Balkabağı turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar

Hazırlama süresi 4 saat
Malzemeler:

2 adet 1 litrelik kavanoz için:
2 kilogram balkabağı
250 ml. beyaz şarap sirkesi
60 ml. balsamik sirke
2 adet portakal
2 adet limon
8 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
30 gram zencefil
1/2 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyup, 2x2 cm. ebadında küp şeklinde doğrayın.
Portakal ve limonun kabuğunu çok ince soyun. (Kabukta beyaz kalmamalı) Sularını sıkın.
Kabak hariç tüm malzemeyi 1 litre su ile kaynatın. Kabağı bir kaba koyun, kaynar karışımı süzgeçten geçirerek kabağın üzerine dökün.
Baharatları temiz bir bez torbanın içerisinde kabakların arasına koyun. Ağzı kapalı olarak 2 gün bekletin.
Suyu bir tencereye süzüp kaynatın. Kabakları 6-8 dakika haşlayıp kavanozlara koyun. Kaynar suyu üzerlerine döküp kapaklarını hemen kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.