![]() |
Balkabağı Turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar
Balkabağı turşusu
Balkabağı turşusu Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 4 saat Malzemeler: 2 adet 1 litrelik kavanoz için: 2 kilogram balkabağı 250 ml. beyaz şarap sirkesi 60 ml. balsamik sirke 2 adet portakal 2 adet limon 8 adet karanfil 2 adet çubuk tarçın 30 gram zencefil 1/2 yemek kaşığı tuz Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyup, 2x2 cm. ebadında küp şeklinde doğrayın. Portakal ve limonun kabuğunu çok ince soyun. (Kabukta beyaz kalmamalı) Sularını sıkın. Kabak hariç tüm malzemeyi 1 litre su ile kaynatın. Kabağı bir kaba koyun, kaynar karışımı süzgeçten geçirerek kabağın üzerine dökün. Baharatları temiz bir bez torbanın içerisinde kabakların arasına koyun. Ağzı kapalı olarak 2 gün bekletin. Suyu bir tencereye süzüp kaynatın. Kabakları 6-8 dakika haşlayıp kavanozlara koyun. Kaynar suyu üzerlerine döküp kapaklarını hemen kapatın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.