Körpe Şevket-İ Bostan Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Körpe Şevket-İ Bostan Salatası Salatalar & Mezeler & SoslarKörpe şevket-i bostan salatası Körpe şevket-i bostan salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 86 kalori Malzemeler: 50 gr kuru vişne 1 demet renkli salata 1 adet yeşil elma 20 gr iç ceviz 1 demet körpe şevket-i bostan 3 adet taze soğan birkaç sap maydanoz 20 ml zeytinyağı 1 adet limon Birkaç yenilebilir çiçek tuz taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: + Salata yapraklarını ve şevket -i bostanları yıkayıp süzün Elmanın çekirdeklerini çıkartıp kabuklarıyla küp kesin 1/2 limonun suyunu sıkıp elmalara ekleyin Cevizi kabaca robotta çekin Soğanı halka kesin Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın Vişneleri ılık suya koyup 10–15 dakika bekletip süzün + Kalan limonun suyunu sıkın Zeytinyağı, karabiber ve tuz ile karıştırın Tüm malzemeyi servis tabağına alın Çiçekler ve sos ilavesiyle servis yapın |
|