![]() |
Körpe Şevket-İ Bostan Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Körpe şevket-i bostan salatası
Körpe şevket-i bostan salatası Salatalar & Mezeler & Soslar Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik 86 kalori Malzemeler: 50 gr. kuru vişne 1 demet renkli salata 1 adet yeşil elma 20 gr. iç ceviz 1 demet körpe şevket-i bostan 3 adet taze soğan birkaç sap maydanoz 20 ml. zeytinyağı 1 adet limon Birkaç yenilebilir çiçek tuz taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: + Salata yapraklarını ve şevket -i bostanları yıkayıp süzün. Elmanın çekirdeklerini çıkartıp kabuklarıyla küp kesin. 1/2 limonun suyunu sıkıp elmalara ekleyin. Cevizi kabaca robotta çekin. Soğanı halka kesin. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın. Vişneleri ılık suya koyup 10–15 dakika bekletip süzün. + Kalan limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, karabiber ve tuz ile karıştırın. Tüm malzemeyi servis tabağına alın. Çiçekler ve sos ilavesiyle servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.