Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çevirme, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Çevirme
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

5 adet uzun patlıcan
1/2 kilogram kuşubaşı kuzu eti
2 su bardağı pirinç
75 gram margarin
1 adet büyük soğan
50 gram dolmalık fıstık
ayçicek yağı
tuz
yenibahar

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp yıkayın Üzerini örtecek kadar su ile birlikte bir kaba koyun Bolca tuz ekleyip bekletin
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarıyla birlikte uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimler kesin Geniş bir kapta bol tuzlu su hazırlayın Patlıcanları bu suyun içinde on dakika bekletin
Kızartma yağını tavada kızdırın Patlıcanları sudan çıkarıp dilimlerin biçimlerini zedelemeden elinizde iyice sıkıp fazla suyunu alın Kızgın yağda hafifçe kızartın Patlıcanların renginin hafifçe değişmesi yeterlidir Normal patlıcan kızartması hazırlarken kızartıldığı süreden çok daha az kızartılmalıdırlar Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kƒğıt havlu üzerinde bekletin
Bir tencerede yağın yarısını eritin Kuzu etini çok kuvvetli ateşte iyice kavurun Soğanı incecik kıyıp etlere ilave edin ve kavurmaya devam edin Soğanlar yumuşayınca ateşten alın
26cm çapında fazla derin olmayan bir tencereye, patlıcanları yarısı tencerenin içinde, yarısı kenarlardan taşacak şekilde güneş gibi dizin Tencerenin orta noktasında patlıcanların uçlarını üst üste gelecek şekilde bütün tencereyi kaplayın, patlıcanların aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin Üzerlerine parça eti yayın
Dolmalık fıstıkları tavaya yağ koymadan sürekli sallayarak pembeleşinceye kadar kavurun, birazını çevirmeyi süslemek için ayırın Pirincin üzerine dağıtın
Patlıcanların tencerenin dışında kalan kısımlarını pirincin üstüne kapatın 2,5 su bardağı sıcak suyu yavaşça tencereye dökün 20 dk hafif ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin Piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin Ters çevirerek servis tabağına alın Ayırdığınız fıstıklarla süsleyerek servis yapınkuşu

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.