ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781860)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:04 PM

Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Çevirme
Çevirme Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

5 adet uzun patlıcan
1/2 kilogram kuşubaşı kuzu eti
2 su bardağı pirinç
75 gram margarin
1 adet büyük soğan
50 gram dolmalık fıstık
ayçicek yağı
tuz
yenibahar

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte bir kaba koyun. Bolca tuz ekleyip bekletin.
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarıyla birlikte uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimler kesin. Geniş bir kapta bol tuzlu su hazırlayın. Patlıcanları bu suyun içinde on dakika bekletin.
Kızartma yağını tavada kızdırın. Patlıcanları sudan çıkarıp dilimlerin biçimlerini zedelemeden elinizde iyice sıkıp fazla suyunu alın. Kızgın yağda hafifçe kızartın. Patlıcanların renginin hafifçe değişmesi yeterlidir. Normal patlıcan kızartması hazırlarken kızartıldığı süreden çok daha az kızartılmalıdırlar. Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kƒğıt havlu üzerinde bekletin.
Bir tencerede yağın yarısını eritin. Kuzu etini çok kuvvetli ateşte iyice kavurun. Soğanı incecik kıyıp etlere ilave edin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşayınca ateşten alın.
26cm. çapında fazla derin olmayan bir tencereye, patlıcanları yarısı tencerenin içinde, yarısı kenarlardan taşacak şekilde güneş gibi dizin. Tencerenin orta noktasında patlıcanların uçlarını üst üste gelecek şekilde bütün tencereyi kaplayın, patlıcanların aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin. Üzerlerine parça eti yayın.
Dolmalık fıstıkları tavaya yağ koymadan sürekli sallayarak pembeleşinceye kadar kavurun, birazını çevirmeyi süslemek için ayırın. Pirincin üzerine dağıtın.
Patlıcanların tencerenin dışında kalan kısımlarını pirincin üstüne kapatın. 2,5 su bardağı sıcak suyu yavaşça tencereye dökün. 20 dk. hafif ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Ayırdığınız fıstıklarla süsleyerek servis yapın.kuşu


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.