|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
defneli, fasulye, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Defneli Fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiDefneli fasulye Defneli fasulye Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram fasulye 2 adet defne yaprağı 2 sap biberiye tuz karabiber 300 gram patates 500 gram domates 250 gram soğan 3 diş sarımsak 4 adet yeşil dolmalık biber 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 3 sap kekik 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 adet kurutulmuş domates 1 demet maydanoz Hazırlanışı: Fasulyeleri bir gece önceden ½ lt ![]() ![]() Ertesi gün, fasulyeleri, ıslattığınız suda, 1 adet defne yaprağı, 1 sap biberiye ile ağzı kapalı olarak 30-40 dk ![]() ![]() ![]() Patatesleri yıkayın, soyun 1 cm’lik kübler halinde doğrayın ![]() Domateslerin kabuklarını soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve ardından tekrar ikiye bölün ![]() Soğan ve sarımsakları soyup kıyın ![]() Dolmalık biberleri yıkayın, kurulayın, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ![]() Fırın tepsisine dizip fırın ızgarasında 10dk ![]() ![]() Fırından çıkartıp üzerlerine nemli bir bez örtün ![]() Zarlarını soyup 2-3cm’lik küblere doğrayın ![]() Sıvı yağı tencerede kızdırın ![]() ![]() Kekik, domates salçası, kalan biberiye, defne yaprağı, fasulye ve patatesleri ilave edip biraz pişirin ![]() ![]() Domateslerin ve kestiğiniz biberlerin de fasulyeli karışıma yarısını katıp ağzı kapalı olarak orta ateşte 15-20dk ![]() ![]() Kurutulmuş domatesleri kıyın, kalan domates ve biberle birlikte fasulyelere ilave edin ![]() Tuz, karabiber ekleyip 15dk ![]() ![]() Maydanozu kıyın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|