|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balkabağı, dolması, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Balkabağı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabağı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBalkabağı dolması Balkabağı dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 3 saat 10 kişilik Malzemeler: Dolma: 1 adet balkabağı 350 gram mantar 150 gram arpacık soğan 2-3 diş sarmısak 1 demet kekik 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 3 dilim toat ekmeği 850 gram kuzu kıyması 3 adet yumurta 150 gram pirinç sıvıyağ tuz karabiber Sos: 1 kilogram domates 1 demet taze soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı şeker Hazırlanışı: Keskin bir bıçakla kabağın üst kısmını kapak biçiminde kesip alın ![]() ![]() ![]() Bu arada mantarları temizleyip ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tost ekmeklerini kenarlarını çıkarıp incecik kıyın ![]() ![]() ![]() Kıymayı mantarlı karışım, ekmek, yumurta ve pirinçle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden 1900 ısıtılmış fırının alttan 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için domateslerin kabuğunu soyun, dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|