![]() |
Balkabağı Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Balkabağı dolması
Balkabağı dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 3 saat 10 kişilik Malzemeler: Dolma: 1 adet balkabağı 350 gram mantar 150 gram arpacık soğan 2-3 diş sarmısak 1 demet kekik 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 3 dilim toat ekmeği 850 gram kuzu kıyması 3 adet yumurta 150 gram pirinç sıvıyağ tuz karabiber Sos: 1 kilogram domates 1 demet taze soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı şeker Hazırlanışı: Keskin bir bıçakla kabağın üst kısmını kapak biçiminde kesip alın. Çekirdekleriyle iç kısmındaki gevşek bölümünü bir kaşık yardımıyla kazıyıp atın. Kabağın içini tuzla ovun, başaşağı bir mutfak havlusunun üstüne koyun ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu arada mantarları temizleyip ince kıyın. Arpacık soğanlarını küp küp doğrayın. Sarmısağı dövün. Kekikleri ince kıyın. Birer yemek kaşığı sıvıyağ ve tereyağını bir tavada ısıtın. Harlı ateşte mantarları bütün suyunu çekene kadar kavurun. Soğan, sarmısak ve kekiği ilave edin ve kavurun. Karışımı tavadan çıkarıp soğumaya bırakın. Tost ekmeklerini kenarlarını çıkarıp incecik kıyın. Kalan sıvıyağı tavada ısıtıp ekmekleri ilave edin. Hafifçe kızartın. Kıymayı mantarlı karışım, ekmek, yumurta ve pirinçle karıştırın. Tuz, biber serpin. Balkabağının içini kağıt havluyla kurulayın. Harcı kabağın içine doldurun, üstünü düzeltin. Balkabağının üstüne biraz sıvıyağ serpiştirin. Bir tepsiyi alüminyum folyoyla kaplayıp kabağı içine oturtun. Önceden 1900 ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 2 saat pişirin. 1.5 saatten sonra üzerini alüminyum folyoyla kaplayın. Sos için domateslerin kabuğunu soyun, dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın. Taze soğanları dilimleyin. Soğanla domatesi zeytinyağında hafif kavurun. Tuz, kırmızıbiber, şeker serpin. Bir kaseye alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.