|
|
Konu Araçları |
acılı, hazırlanışı, malzemesi, mercimek, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Acılı Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiAcılı mercimek Acılı mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 300 gram soğan 2 diş sarmısak 250 gram mercimek 1 kutu soyulmuş domates 500 gram kıyma 1-2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber 2-3 tatlı kaşığı kimyon 1-2 tatlı kaşığı kekik 2 adet defne yaprağı 1 demet taze soğan 150 gram çedar peyniri Hazırlanışı: Soğanı küp doğrayın Sarmısağı dövün Dolmalık biberi dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm eninde küp şeklinde doğrayın Mercimeği soğuk sudan geçirin Domatesin suyunu biriktirerek süzgeç üzerinde bekletin Domatesleri kabaca doğrayın Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın Kıymayı biraz tuz ve biberle birlikte devamlı karıştırarak yağda kavurun Kıymayı tencereden alın, kalan yağı da ilave edin Soğan, sarmısak ve biberi sıcak yağa katıp orta ateşte 4 dakika kavurun Mercimekleri ilave edin, 1/2 dakika daha kavurun Kıymayı tekrar tencereye alın Pulbiber, kimyon serpeleyip biraz kavurun Suyuyla birlikte domatesleri katın 1,2 lt su koyun, bir taşım kaynatın Tencerenin kapağını hafif aralık bırakın Orta ateşte arada sırada karıştırarak 50 dakika pişirin 20 dakikadan sonra kekik ve defne yaprağı katın Bu arada taze soğanı temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka halka doğrayın Peyniri rendenin ince kısmında rendeleyin Arzunuza göre tuz biber serpin Taze soğan ve peynir serpiştirerek servis yapın |
|