ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781800)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:14 PM

Acılı Mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Acılı mercimek
Acılı mercimek Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 90 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:

300 gram soğan
2 diş sarmısak
250 gram mercimek
1 kutu soyulmuş domates
500 gram kıyma
1-2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
2-3 tatlı kaşığı kimyon
1-2 tatlı kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı
1 demet taze soğan
150 gram çedar peyniri

Hazırlanışı:
Soğanı küp doğrayın. Sarmısağı dövün. Dolmalık biberi dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm eninde küp şeklinde doğrayın. Mercimeği soğuk sudan geçirin. Domatesin suyunu biriktirerek süzgeç üzerinde bekletin. Domatesleri kabaca doğrayın.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın. Kıymayı biraz tuz ve biberle birlikte devamlı karıştırarak yağda kavurun. Kıymayı tencereden alın, kalan yağı da ilave edin. Soğan, sarmısak ve biberi sıcak yağa katıp orta ateşte 4 dakika kavurun. Mercimekleri ilave edin, 1/2 dakika daha kavurun. Kıymayı tekrar tencereye alın. Pulbiber, kimyon serpeleyip biraz kavurun. Suyuyla birlikte domatesleri katın. 1,2 lt su koyun, bir taşım kaynatın.
Tencerenin kapağını hafif aralık bırakın. Orta ateşte arada sırada karıştırarak 50 dakika pişirin. 20. dakikadan sonra kekik ve defne yaprağı katın.
Bu arada taze soğanı temizleyin, beyaz ve açık yeşil kısımlarını halka halka doğrayın. Peyniri rendenin ince kısmında rendeleyin. Arzunuza göre tuz biber serpin. Taze soğan ve peynir serpiştirerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.