|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, karışık, kaygana, malzemesi, otlu, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Karışık Otlu Kaygana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Otlu Kaygana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKarışık otlu kaygana Karışık otlu kaygana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik 110 kalori Malzemeler: 1 kg arapsaçı pazı 1 kg arapsaçı 250 gr tuzsuz beyaz peynir 20 gr tereyağı 10 gr un taze çekilmiş karabiber 2 adet çırpılmış yumurta tuz Yaz günlerinde istenirse soğuk olarak da servis yapılabilen kaygana mevsimine göre her türlü otla hazırlanabilir Hazırlanışı: Otları ayıklayıp yıkayın ve irice doğrayın Beyaz peyniri ezin Karıştırma kabında beyaz peynir, un ve çırpılmış yumurtaları iyice karıştırın Tereyağı eritin Yarısını unlu karışıma ekleyin Kalanı ile fırın kabınızı yağlayın Doğranmış otları ekleyip iyice karıştırın İnce bir tabaka halinde fırın kabına yayın ve 200°C’de ısıtılmış fırında 15–20 dakika üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın |
|