|
|
Konu Araçları |
gnocchi, hazırlanışı, malzemesi, mantarlı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Mantarlı Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantarlı gnocchi Mantarlı gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram olgun domates 500 gram mantar 3 adet soğan 6 yemek kaşığı zeytniyağı 1 paket hazır gnocchi 1 demet kekik 1 adet göbek salata tuz karabiber Hazırlanışı: Domateslerin alt kısmında çarpı biçiminde derin olmayan bir yarık açın ve kaynar suda 3-4 dakika haşlayın Hemen soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun Enlemesine yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarın Yarım domatesleri 4er parçaya bölün Mantarları temizleyip yarıya bölün Soğanları soyun ve ince kıyın 2 yemek kaşığı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli veya teflon büyük bir tavada ısıtın Orta ateşteki tavaya gnocchiyi ilave edin ve devamlı karıştırarak 5 dakika altın sarısı renk alana kadar kavurun Tavadan çıkarıp sıcak bir yerde bekletin 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın, soğanlarla mantarların yarısını devamlı karıştırarak harlı ateşte tüm suyunu çekene kadar, yaklaşık 5-8 dakika kavurun Bu karışımı da tavadan çıkarıp sıcak bir yerde tutun Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edip kalan mantar ve soğanı da pişirin Tavada tüm mantarlarla domatesleri karıştırın Kekik yapraklarını ince kıyın; mantarlara ekleyin Tuz biber de ilave edin Dilediğiniz kadar göbek salatanın iç kısmını 1/2 cm eninde şerit şerit doğrayın Önce gnocchiyi tavaya ekleyip karıştırın Daha sonra salata şeritlerini katıp harmanlayın ve hemen servis yapın |
|