![]() |
Mantarlı Gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantarlı gnocchi
Mantarlı gnocchi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram olgun domates 500 gram mantar 3 adet soğan 6 yemek kaşığı zeytniyağı 1 paket hazır gnocchi 1 demet kekik 1 adet göbek salata tuz karabiber Hazırlanışı: Domateslerin alt kısmında çarpı biçiminde derin olmayan bir yarık açın ve kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Hemen soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Enlemesine yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarın. Yarım domatesleri 4er parçaya bölün. Mantarları temizleyip yarıya bölün. Soğanları soyun ve ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli veya teflon büyük bir tavada ısıtın. Orta ateşteki tavaya gnocchiyi ilave edin ve devamlı karıştırarak 5 dakika altın sarısı renk alana kadar kavurun. Tavadan çıkarıp sıcak bir yerde bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın, soğanlarla mantarların yarısını devamlı karıştırarak harlı ateşte tüm suyunu çekene kadar, yaklaşık 5-8 dakika kavurun. Bu karışımı da tavadan çıkarıp sıcak bir yerde tutun. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edip kalan mantar ve soğanı da pişirin. Tavada tüm mantarlarla domatesleri karıştırın. Kekik yapraklarını ince kıyın; mantarlara ekleyin. Tuz biber de ilave edin. Dilediğiniz kadar göbek salatanın iç kısmını 1/2 cm. eninde şerit şerit doğrayın. Önce gnocchiyi tavaya ekleyip karıştırın. Daha sonra salata şeritlerini katıp harmanlayın ve hemen servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.