|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, sarması, sebze, tarifi, tokat, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTokat Sarması Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 8-10 kişilik Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı kuru nane 2 adet soğan tuz Hazırlanışı: Bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın ![]() ![]() Salça, nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte soğanları bulgura katıp tuz ile tatlandırın ![]() Bir tencerede bol su kaynatıp yaprakları suda 5 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() Dolmaları bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edin ![]() Tencereyi dolmaların açılmaması için önce tabakla kapatın ![]() Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 45 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|