![]() |
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Tokat Sarması
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 8-10 kişilik Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı kuru nane 2 adet soğan tuz Hazırlanışı: Bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın. Soğanı ayıklayıp ince kıyın. Salça, nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte soğanları bulgura katıp tuz ile tatlandırın. Bir tencerede bol su kaynatıp yaprakları suda 5 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra yaprakların saplarını kesip alt kısmına iç koyun. İki kenarı içeri doğru katlayıp rulo halinde sarın. Dolmaları bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edin. Tencereyi dolmaların açılmaması için önce tabakla kapatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 45 dakika pişirin. Soğumaya bırakıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.