ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781741)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:24 PM

Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Tokat Sarması
Tokat Sarması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
8-10 kişilik
Malzemeler:

500 gram asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet soğan
tuz

Hazırlanışı:
Bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın. Soğanı ayıklayıp ince kıyın.
Salça, nane ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte soğanları bulgura katıp tuz ile tatlandırın.
Bir tencerede bol su kaynatıp yaprakları suda 5 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra yaprakların saplarını kesip alt kısmına iç koyun. İki kenarı içeri doğru katlayıp rulo halinde sarın.
Dolmaları bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edin.
Tencereyi dolmaların açılmaması için önce tabakla kapatın.
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 45 dakika pişirin. Soğumaya bırakıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.