|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kış, malzemesi, pırasalı, sebze, tarifi, türlüsü, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Pırasalı Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasalı Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPırasalı kış türlüsü Pırasalı kış türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 ![]() 4-6 kişilik Malzemeler: 1 ![]() 500 gram patates 150 gram jambon 500 gram konserve barbunya 5 dilim tost ekmeği 600 gram kıyma 50 gram ayıklanmış arpacık soğan 3-4 adet acı kırmızı biber 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 sap biberiye 3 diş ezilmiş sarmısak 800 ml ![]() 1/2 demet maydanoz 2 tatlı kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı domates salçası tuz taze çekilmiş beyaz karabiber Barbunyayı, konserve yerine bir gece önceden ıslatıp haşlayarak da kullanabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Pırasayı ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri soyun, minik küblere doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymayı, yumurta, soğan ve sıkılmış ekmek içi ile yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Acı kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkartın, ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteleri 500 ml ![]() ![]() Maydanozdan birkaç sap ayırıp kalanını ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|