![]() |
Pırasalı Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pırasalı kış türlüsü
Pırasalı kış türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1.15 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 1.5 kilogram pırasa 500 gram patates 150 gram jambon 500 gram konserve barbunya 5 dilim tost ekmeği 600 gram kıyma 50 gram ayıklanmış arpacık soğan 3-4 adet acı kırmızı biber 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 sap biberiye 3 diş ezilmiş sarmısak 800 ml. et suyu 1/2 demet maydanoz 2 tatlı kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı domates salçası tuz taze çekilmiş beyaz karabiber Barbunyayı, konserve yerine bir gece önceden ıslatıp haşlayarak da kullanabilirsiniz. Hazırlanışı: Pırasayı ayıklayıp yıkayın. Saplarının iç kısmındaki açık yeşil uçları 1 cm. kalınlığında şeritlere doğrayın. Beyaz kısımlarını 1 cm. kalınlığında halkalara kesin. Patatesleri soyun, minik küblere doğrayın. Üzerlerini örtecek kadar suda bekletin. Jambonu ufak küb şeklinde doğrayın, fasulyeleri süzüp suya tutun. Ekmeğin kabuklarını çıkartıp ıslatın. Kıymayı, yumurta, soğan ve sıkılmış ekmek içi ile yoğurun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üstü örtülü olarak 30 dakika buzdolabında bekletin. 24 adet top köfte yapın. Acı kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkartın, ince ince kıyın. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Jambon, biberiye, kırmızı biber ve sarmısağı koyup kavurun. Pırasa, patates ve et suyunu ilave edip 10 dakika ağzı kapalı olarak pişirin. Köfteleri 500 ml. tuzlu suda 6-8 dakika pişirin. Maydanozdan birkaç sap ayırıp kalanını ince ince kıyın. Şeker, domates salçası ve fasulyelerle birlikte türlüye katın. Köfteleri ilave edip üzerine kalan maydanozu serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.