ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pırasalı Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781730)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:26 PM

Pırasalı Kış Türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Pırasalı kış türlüsü
Pırasalı kış türlüsü Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1.15 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

1.5 kilogram pırasa
500 gram patates
150 gram jambon
500 gram konserve barbunya
5 dilim tost ekmeği
600 gram kıyma
50 gram ayıklanmış arpacık soğan
3-4 adet acı kırmızı biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 sap biberiye
3 diş ezilmiş sarmısak
800 ml. et suyu
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
taze çekilmiş beyaz karabiber

Barbunyayı, konserve yerine bir gece önceden ıslatıp haşlayarak da kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:
Pırasayı ayıklayıp yıkayın. Saplarının iç kısmındaki açık yeşil uçları 1 cm. kalınlığında şeritlere doğrayın. Beyaz kısımlarını 1 cm. kalınlığında halkalara kesin.
Patatesleri soyun, minik küblere doğrayın. Üzerlerini örtecek kadar suda bekletin. Jambonu ufak küb şeklinde doğrayın, fasulyeleri süzüp suya tutun. Ekmeğin kabuklarını çıkartıp ıslatın.
Kıymayı, yumurta, soğan ve sıkılmış ekmek içi ile yoğurun. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üstü örtülü olarak 30 dakika buzdolabında bekletin. 24 adet top köfte yapın.
Acı kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkartın, ince ince kıyın. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Jambon, biberiye, kırmızı biber ve sarmısağı koyup kavurun. Pırasa, patates ve et suyunu ilave edip 10 dakika ağzı kapalı olarak pişirin.
Köfteleri 500 ml. tuzlu suda 6-8 dakika pişirin.
Maydanozdan birkaç sap ayırıp kalanını ince ince kıyın. Şeker, domates salçası ve fasulyelerle birlikte türlüye katın. Köfteleri ilave edip üzerine kalan maydanozu serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.