Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırında rezeneli kayın mantarı Fırında rezeneli kayın mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 500 gram kayın mantarı 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 adet defne yaprağı 50 gram tereyağı 60 gram soğan 1 diş sarmısak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 100 ml kremşanti1 yemek kaşığı limon suyu 70 gram kaşar peyniri 1 çay kaşığı tane karabiber 4 adet Rezene tuz karabiber Hazırlanışı: Rezene köklerini yıkayın Yeşil taraflarını kesip ayırın Kökleri dörde bölüp bir fırın kabına yerleştirin Koçanını ayıklayın![]() 1,5 lt suda tane karabiber, sirke, tuz, rezenenin yeşil kısımları ve defne yaprağını, rezeneler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın Dışarı alıp süzdürün Teflon tavaya 30 gr tereyağı koyup her iki tarafını kızartın![]() Soğan ve sarmısağı ince ince doğrayın Mantarları sıvı yağda kızartın Kalan tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin Soğan ve sarmısağı katıp 5 dakika kavurun![]() 1,5 lt rezene suyunu süzüp kremşanti ile beraber mantarlara ekleyin Yaklaşık 5 dakika kaynatın Limon suyu, tuz vekarabiberletatlandırın Kök rezenelerin üstüne bu karışımı dökün Üstüne kaşar peynirini serpip 180ø ısıtılmış fırının 2 katında 15-20 dakika pişirin
|
|
|
|