![]() |
Fırında Rezeneli Kayın Mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Fırında rezeneli kayın mantarı
Fırında rezeneli kayın mantarı Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 500 gram kayın mantarı 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 adet defne yaprağı 50 gram tereyağı 60 gram soğan 1 diş sarmısak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 100 ml. kremşanti 1 yemek kaşığı limon suyu 70 gram kaşar peyniri 1 çay kaşığı tane karabiber 4 adet Rezene tuz karabiber Hazırlanışı: Rezene köklerini yıkayın. Yeşil taraflarını kesip ayırın. Kökleri dörde bölüp bir fırın kabına yerleştirin. Koçanını ayıklayın. 1,5 lt. suda tane karabiber, sirke, tuz, rezenenin yeşil kısımları ve defne yaprağını, rezeneler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın. Dışarı alıp süzdürün. Teflon tavaya 30 gr. tereyağı koyup her iki tarafını kızartın. Soğan ve sarmısağı ince ince doğrayın. Mantarları sıvı yağda kızartın. Kalan tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Soğan ve sarmısağı katıp 5 dakika kavurun. 1,5 lt. rezene suyunu süzüp kremşanti ile beraber mantarlara ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz vekarabiberletatlandırın. Kök rezenelerin üstüne bu karışımı dökün. Üstüne kaşar peynirini serpip 180ø ısıtılmış fırının 2. katında 15-20 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.